• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši direktor kripto berze živi na "hlebu i vodi": Njegov advokat kaže da se drži principa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posrnuli osnivač FTX-a nalazi se u zatvoru od 11. avgusta

  • 0
sem benkmen frid Foto: Stefani Reynolds / AFP / Profimedia

Osnivač propale kripto menjačnice FTX-a Sem Bankman Frid živi na "hlebu i vodi" u pritvoru jer mu nije obezbeđena veganska hrana koju je tražio, rekao je njegov advokat, a prenosi Guardian.

Tokom saslušanja advokat Mark Koen rekao je da će nepravilna ishrana onemogućiti Frida da kontroliše hiperaktivni poremećaj pažnje, a što će rezultirati njegovom nemogućnošću da učestvuje u pripremanju odbrane.

- Pošto sledi svoje principe, on bukvalno sada preživljava od hleba i vode - rekao je Koen, dodajući da je zaliha njegovog klijenta lekom Emsam za lečenje depresije pri kraju.

Posrnuli osnivač FTX-a nalazi se u zatvoru od 11. avgusta kada je sudija Luis Kaplan opozvao Bankman-Fridovu obveznicu od 250 miliona dolara.

Kaplan je zaključio da postoji opravdan razlog da se poveruje da je Bankman Frid pokušao da "podmiti svedoke barem dvaput" od njegovog hapšenja u deecembru.

Dva dana, od stavljanja u pritvor, tužioci su podigli novu optužnicu u kojoj su optužili bivšeg milijardera po sedam tačaka za prevaru i zaveru i optužili Bankman Frida da je koristio ukradena sredstva klijenata da bi zaradio više od 100 miliona dolara doprinosa u kampanji uoči američkih međuizbora prošle godine.

(Telegraf Biznis)

Video: Prva kripto menjačnica u Srbiji ECD obeležila Bitcoin "Pizza Day"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>