• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasio se Embraer: Ovako su komentarisali pad njihovog luksuznog aviona u kojem je stradao Prigožin

Vreme čitanja: oko 1 min.

Embraer je inače braziliski proizvođač aviona, a letelice iz serije ''Legacy'' su uglavnom luksuzni biznis džetovi

  • 0

Prema objavama, avion koji se danas srušio u ruskoj Tverskoj oblasti, a u kojem se verovatno nalazio i šef paravojne formacije Vagner Jevgenij Prigožin, bio je ''Embraer Legacy'' sa serijskim brojem RA-02795.

Avion je bio registrovan na Autolex Transport, kompaniju koju se SAD povezivale sa Jevgenijem Prigožinom.

Avion je nekoliko puta tokom poslednjih meseci leteo na relaciji Moskva-Sankt Peterburg, a prema pisanju Bi-Bi-Sija nedavno je i fotografisan u Belorusiji, gde se pretpostavlja da se trenutno nalazi baza paravojne formacije Vagner.

Embraer je inače braziliski proizvođač aviona, a letelice iz serije ''Legacy'' su uglavnom luksuzni biznis džetovi nastali na bazi modela ERJ-135.

Posle ove vesti, oglasio se i sam proizvođač aviona Embraer koji je istakao da posluju u skladu sa svim međunarodnim sankcijama uvedenim Rusiji:

„Embraer je poštovao međunarodne sankcije uvedene Rusiji“, rekao je portparol kompanije, prenosi Rojters, što implicira da nisu direktno prodali avion.

(Telergaf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>