• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznati lanac brze hrane konačno bi mogao da ima novog vlasnika: Koliko traže za popularne sendviče?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema izvorima, dogovor bi mogao biti postignut već ove nedelje

  • 0
Muškarac jede, sendvič, brza hrana, nezdrava hrana Foto:Shutterstock

Privatna kompanija Roark Capital bliži se dogovoru o kupovini lanca brze hrane Subway za više od 9 milijardi dolara javlja Rojters.

Porodice, u čijem je vlasništvu svetski poznat lanac, prodaju ga u nadi da će zaraditi više od 10 milijardi dolara na osnovu njegovog snažnog brenda i međunarodnog rasta, ali privatne kompanije su se suprotstavile da vredi manje jer su smatrale da je njegovo poslovanje u SAD zasićeno.

Konzorcijum TDR Capital, Sycamore Partners i ogranka privatnog kapitala Goldman Sachs Group Inc (GS.N), koji je ponudio manje od Roark-a, takođe je priložio zaradu svojoj ponudi, rekli su izvori. Dalji detalji o predloženim strukturama zarade nisu se mogli saznati.

Konzorcijum je pokušao da ubedi vlasnike Subway-a da bi se ugovor sa Roarkom suočio sa antimonopolskim rizikom u SAD, s obzirom na njegovo vlasništvo nad drugim brendovima restorana, uključujući lanac sendviča Jimmi John's, rekli su izvori.

Za sada porodice smatraju da je tržište restorana previše fragmentirano da bi dogovor sa Roarkom mogao da izazove zabrinutost za konkurenciju, dodali su izvori. Prema izvorima, dogovor bi mogao biti postignut već ove nedelje.

Val Strit Džurnal je u ponedeljak objavio da se Roark Capital bliži dogovoru o kupovini Subway-a za oko 9,6 milijardi dolara.

(Telegraf Biznis)

Video: Bili smo na degustaciji maslinovog ulja, kako da prepoznate ono pravo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>