• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo pravde tuži Maskov Spejs Iks: Tvrde da je kompanija odbijala da zaposli izbeglice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija Ilona Maska saopštila je da joj je dozvoljeno da zapošljava građane i vlasnike zelenih karata samo zbog "zakona o kontroli izvoza"

  • 0
Elon Musk Ilon Mask Foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Američko ministarstvo pravde saopštilo je da tuži Spejs Iks Ilona Maska, navodeći da ova raketna kompanija diskriminiše izbeglice i tražioce azila u svojim praksama zapošljavanja.

Ministarstvo pravde kaže da je Spejs Iks lažno tvrdio da mu nije dozvoljeno da zapošljava ne-američke državljane. Istraga o diskriminaciji je pokrenuta nakon navoda o diskriminaciji od strane stranog radnika. Bi-Bi-Si je kontaktirao Spejs Iks za komentar.

Ministarstvo pravde je navelo da je Spejs Iks "rutinski obeshrabrivao azilante i izbeglice da se prijave i odbijao da ih zaposli ili uzme u obzir, zbog njihovog statusa državljanstva" od septembra 2018. do maja 2022.

Kompanija Ilonoa Maska saopštila je da joj je dozvoljeno da zapošljava građane i vlasnike zelenih karata samo zbog "zakona o kontroli izvoza", saopštio je DOJ.

Međutim, ministarstvo je reklo da to nije tačno i da ovi zakoni ne nalažu takva ograničenja. Ministarstvo pravde je zatražilo od Spejs Iksa da razmotri mogućnost plaćanja zaostatka za one kojima je pogrešno odbijen posao zbog ove navodne diskriminacije.

(Telegraf Biznis)

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>