• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avio-kompanija isplatiće do 8 miliona dolara oštećenim putnicima: Jeftinim kartama prikrivali dodatne troškove

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odnosi se na one putnike koji su leteli sa kompanijom u periodu od 2011. do 2017. godine

  • 0
Aerodrom, Putnik, Koferi Ilustracija: Pixabay/Rudy and Peter Skitterians

Nakon šestogodišnje grupne tužbe, avio-kompanija Spirit pristala je da plati do 8,25 miliona dolara za pravne troškove i odštetu pogođenim putnicima, koji su leteli sa njima od 2011. do 2017. godine, javlja Business Insider.

Naime, tužioci su podneli tužbu nakon što su rezervisali Spirit karte na sajtovima za rezervisanje trećih strana kao što je Ekpedia i naplaćene su im dodatne naknade za ručni prtljag na aerodromu, po koferu.

Prema Spirit-ovim smernicama za prtljag, samo mali lični predmet koji staju ispod sedišta su uključeni u cenu karte. Cena za ručni prtljag se menja u zavisnosti od toga kada i gde putujete, odnosno na gejtu vas može dočekati i cifra od 99 dolara, preneo je ranije Forbs.

Spirit se konstantno rangira kao jedna od najgorih avio-kompanija u Sjedinjenim Državama, a nagodba nije jedini problem koji je imao ovog leta.

Prošle nedelje, jedna žena je rekla da je avio-kompanija njen ekcem pomešala sa majmunskim boginjama i optužila ih je za diskriminaciju. Sredinom avgusta, druga žena je izjavila da je zaglavljena na pisti na letu Spirit sedam sati bez objašnjenja.

(Telegraf Biznis)

Video: Zavirite na novi terminal beogradskog aerodroma Nikola Tesla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>