• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki apotekarski lanac navodno se sprema da podnese zahtev za bankrot

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Součava se sa brojnim tužbama za navodni doprinos krizi opioida

  • 0
foto Pixabay foto Pixabay

Američki farmaceutski gigant Rite Aid navodno se sprema da podnese zahtev za bankrot, kako bi rešio tužbe sa kojima se lanac drogerija suočava, zbog svoje navodne uloge u prodaji opioida. Ovu informaciju objavio je u petak Vol strit džurnal, pozivajući se na ljude koji su upoznati u slučaj.

Podnesak iz poglavlja 11 pokrio bi dugove Rite Aid-a od više od 3,3 milijarde dolara i nerešene pravne optužbe da je isporučio previše lekova protiv bolova na recept prenosi Rojters.

Portparol Rite Aid-a rekao je za Fox Business da kompanija "ne komentariše glasine i spekulacije".

Rite Aid, jedna od najvećih nacionalnih farmaceutskih lanaca, sa više od 2.200 lokacija, součava se sa brojnim tužbama za navodni doprinos krizi opioida koja je uzela danak.

Ministarstvo pravde podnelo je tužbu protiv Rite Aid-a ranije ove godine, tvrdeći da je kompanija svesno ispunila "nezakonite recepte za kontrolisane supstance", kršeći Zakon o lažnim tvrdnjama i Zakon o kontrolisanim supstancama.

Rite Aid je negirao navode da je ispunjavao nezakonite recepte, objavio je ranije WJS. Podnošenje stečaja bi takođe zaustavilo ove tužbe za sada i obezbedilo kompaniji još jedan način da ih reši, navodi Fox Business.

(Telegraf Biznis)

Video: "Poludeli" za "Ivan-čajem": Od proizvodnje za svoju dušu do izvoza Amerikancima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>