• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fijasko hrvatskog "kralja sapunica": Izvršitelji ne mogu do dva mercedesa, ne javljaju se ni otac ni sin

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dva mercedesa procenjena su na više od 63.000 evra, ali Roman Majetić i njegov sin Fran Krsto Majetić se ne pojavljuju

  • 0
Majetic Roman (VEROVATNO), serija Crveni mesec

Foto: ATA Images

Privremena stečajna upravnica Kreativne produkcije d.o.o., producentske kuće "kralja sapunica" Romana Majetića, predložila je zagrebačkom Trgovačkom sudu zaključenje stečaja i brisanje iz sudskog registra te firme s gotovo 12.000 evra utvrđenog duga.

Privremena stečajna upravnica Ana Vičević Gračanin navela je i da su u procesu utvrđivanja imovine te firme "pronađena" dva mercedesa procenjene vrednosti od nešto više od 63.000 evra, ali da se "do vozila ne može doći".

"To u dosadašnjem toku postupka nije uspelo niti stečajnoj upravnici koja je na sve moguće načine pokušavala kontaktirati Romana Majetića i njegovog sina Frana Krstu Majetića, niti sudu jer se nisu pojavili ni na jednom ročištu”, ističe se u izvešću.

Majetic Roman

Foto: Instagram/Majetic Roman

Podnesak stečajne upravnice usledio je nakon prošlogodišnjeg zakazanog ročišta na kojem se Majetićev zastupnik trebao da izjasni gde su dva mercedesa na kojima su zavedena izvršenja.

Sudski zaključak usledio je nakon rešenja kojim se privremenoj stečajnoj upravnici naložilo da utvrdi imovinu stečajnog dužnika i njenu tržišnu vrednost, posebno u odnosu na dva mercedesa iz 2018. i 2017. godine, prenosi Poslovni dnevik.

Predlog za pokretanje stečaja podnela je Financijska agencija (Fina) navodeći da je Majetićeva firma imala neispunjene glavnice evidentirane u uplatnoj knjizi u neprekidnom trajanju od 120 dana, u ukupnom iznosu od 90.315 kuna, te da ima dvoje zaposlenih.

Kreativna produkcija osnovana je 2008. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a osnivači su bili Coproduction ltd, kompanija registrovana u off shore zoni u Belizeu i Roman Majetić koji se navodi kao direktor. Međutim, u januaru 2017. u sudskom registru je umesto firme iz Belizea kao osnivač, uz Romana Majetića, upisan i njegov sin Fran Krsto.

Za Kreativnu produkciju je još 2016. bio otvoren i zaključen skraćeni stečajni postupak, no nakon podmirenja dugova i podnesene Majetićeve žalbe, to je rešenje bilo obustavljeno i firma je nastavila s poslovanjem. Problemi Kreativne produkcije nastali 2016. usledili su godinu dana nakon brisanja iz sudskog registra druge Majetićeve producentske firme Audio vizualne atrakcije (AVA) koja je iza sebe ostavila višemilionske dugove.

Prema izvodu iz sudskog registra, AVA produkcija Romana Majetića, u medijima proglašenog "kraljem sapunica" koji je, između ostalog, producirao serije "Villa Marija" i "Ponos Ratkajevih", u stečaju je bila pod hipotekom banaka u iznosu od više desetaka miliona kuna. Nakon pokretanja stečaja AVA produkcije, Majetić je najavljivao da će svoju delatnost nastaviti preko preduzeća Kreativna produkcija.

(Telegraf Biznis)

Video: Porodici u Boru, koju su izvršitelji iselili, vraćena kuća: Ponovo smo se rodili

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>