• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prodaje se čuveni lanac "The Body Shop"? Vlasnik poseduje i druge poznate brendove

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako prenose svetski mediji, brazilski konglomerat "Natura & Co" traži kupca za svoj popularni brend

  • 0
the body shop Foto: Shutterstock

Brazilski beauty konglomerat "Natura & Co" razmatra prodaju čuvenog lanca kozmetike "The Body Shop", nakon što je taj brend zabeležio još jednu rundu pada prodaje, navodi se u podnesku o hartijama od vrednosti.

"Natura & Co", inače, poseduje i brendove "Avon" i "Natura", i takođe je u procesu prodaje svoje kozmetičke linije "Aesop" grupaciji "L'Oreal", naveli su u podnesku.

Kako je navedeno, odbor brazilske korporacije je "nedavno ovlastio svoj menadžment da istražuje strateške alternative za The Body Shop", a te alternative uključuju "potencijalnu prodaju biznisa", navodi se dalje u dokumentu, a prenosi CNBC.

"Natura nema nameru da komentariše niti daje ažurirane informacije u vezi sa ovim pitanjem, osim ako i dok ne utvrdi da je dalje otkrivanje prikladno ili potrebno", navodi se u podnesku.

Inače, krajem prošle godine, konglomerat sa sedištem u Sao Paulu demantovao je glasine da razmatra prodaju "The Body Shop"-a. Ali godinu dana kasnije, ipak traži kupca, jer je prodaja brenda opala u brojnim kvartalima.

Kompanija je 15. avgusta objavila rezultate za drugi kvartal i rekla da je prodaja u "The Body Shop"-u pala za 12%, na 800 miliona brazilskih reala, ili 163,7 miliona dolara.

Brend, koji prodaje prirodne proizvode za kožu/kosu, kao i šminku, ima veliki otisak u SAD, ali i širom sveta. Takođe posluje i u Srbiji.

Navodi se da su rukovodioci radili na povećanju prodaje i smanjenju troškova, u pokušaju da povećaju marže i generišu gotovinu. Ali, maloprodaja u celini beleži sporu prodaju usled konstantne inflacije i visokih kamatnih stopa.

Doduše, brojne kozmetičke kompanije su prijavile konstantan rast i profit.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>