• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hteo da zaradi, a na kraju ga prevarili za 28.000 evra: Oprezno sa društvenim mrežama

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prevaru je prijavila i 61-godišnjakinja koja je na društvenoj mreži pronašla oglas za kreditiranje

  • 0
voz Foto: Shutterstock

Putem oglasa na jednoj društvenoj mreži, 57-godišnjak iz Bjelovara koji je želeo da zaradi na kriptovalutama, prevaren je za više od 28.000 evra, objavila je danas bjelovarska policija.

Prevareni je prijavio da je u maju ove godine na društvenoj mreži pronašao oglas za trgovanje kriptovalutama. Nakon uplate novca za kupovinu kriptovalute, primio je više telefonskih poziva s inostranih telefonskih brojeva gde je od njega zatraženo da uplati novac za proviziju, osiguranje i porez,  na osnovu ostvarene dobiti.

Oštećeni muškarac je u više navrata uplatio zatražene iznose, ali dobit od ulaganja u kriptovalute nije dobio, i tako je ostao bez silnog novca, preneo je Poslovni.hr.

Prevaru je prijavila i 61-godišnjakinja koja je na društvenoj mreži pronašla oglas za kreditiranje. Kontaktirala je oglašivača kojem je ustupila svoje lične podatke i podatke o bankovnom računu.

Za isplatu kredita od nje je u tri navrata zatražena uplata novca za troškove i porez javnog beležnika. Ali, nakon uplate svih troškova - većih od 2.000 evra - nije dobila kredit.

Iz policije upozoravaju kako je potreban dodatni oprez prilikom ulaganja ili kreditiranja putem oglasa na društvenim mrežama, jer je veliki deo takvih oglasa lažan i cilj im je prevara.

Posebno, kažu, treba biti sumnjičav prema ponudama koje obećavaju "sigurnu investiciju", "garantovane povraćaje" i "veliku dobit", a kod kreditiranja - "vrlo povoljne uslove" za realizaciju i otplatu zajma.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>