• 4

Vreme čitanja: oko 2 min.

Telegraf Biznis saznaje: Pošta Srbije podnela krivičnu prijavu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Povodom informacije koju smo dobili, o pokretanju KP u Pošti, kontaktirali smo v.d. direktora Pošte Srbije Zorana Đorđevića

  • 4
zoran đorđević, pošta srbije Foto: Telegraf/Nikola Anđić

Javno preduzeće Pošta Srbije podnelo je krivičnu prijavu protiv zaposlenog J.L. za nesavesan rad u službi i neodgovoran odnos prema imovini ovog Javnog preduzeća u Novom Sadu, saznaje Telegraf Biznis.

Povodom informacije koju smo dobili, o pokretanju krivičnog postupka u Pošti, kontaktirali smo v.d. direktora Pošte Srbije Zorana Đorđevića koji je istakao za Telegraf Biznis da se ovim jasno stavlja do znanja da niko nije privilegovan i da ne može da krši zakon.

- Najveći deo radnika Pošte Srbije marljivo i pošteno obavlja svoje poslove i prema imovini preduzeća se odnosi odgvorno. Nažalost jedan mali deo ponaša se tako da svojim odnosom prema poslu pričinjava štetu preduzeću i pri tom misli da to niko neće primetiti i da će to trajati večno - istakao je v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević.

- Negativna stvar je što se to dešava u pošti, ali pozitivna stvar je da šaljemo signal da kod nas nema tolerancije ni prema kome i da će ubuduće unutrašnja kontrola nastaviti da radi svoj posao - dodao je Đorđević, navodeći da su u jednom slučaju uočeni elementi krivičnog dela, za koje je smatrano da se neće otkriti, već da će se kao u nekom ranijem periodu isto zanemarivati.

- O slučaju ne bih iznosio detalje jer je isti u daljoj nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije sa kojima smo u stalnom kontaktu - nastavlja Đorđević.

Unutrašnja kontrola Pošte Srbije uvedena je 1. januara, na inicijativu v.d. direktora Pošte Srbije, iako je bilo i oprečnih mišljenja.

- Oni imaju odrešene ruke u granicama ovlašćenja i to je uloga i značaj ovog kontrolnog tela. Prvog dana sam upozorio zaposlene da je dužnost i obaveza unutrašnje kontrole da spreče zloupotrebe u pošti, tamo gde jesu nastale da sprovedu radnje iz njihove nadležnosti koje smo propisali Pravilnikom o načinu vršenja unutrašnje kontrole u JP „Posta Srbije“.

Zadovoljan sam dosadašnjim radom, trudićemo se da i ubuduće delujemo preventivno, ali ukoliko je potrebno i sarađujemo sa nadležnim institucijama na sprečavanju nezakonitih radnji prema svim zaposlenima isto, uključujući i mene - zaključio je Đorđević.

(Telegraf Biznis)

Video: Đorđević: Prva električna vozila Pošte Srbije na ulicama Novog Sada

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V8

    22. septembar 2023 | 12:25

    Neće niko da vam radi za ove pare...

  • Buda

    22. septembar 2023 | 16:26

    Boga mi, ovaj drži olovku kao da zna da piše.

  • Mila

    23. septembar 2023 | 06:58

    U državnim preduzećima niko ne može ni da p*rdne a da to direktor ne zna i ne odobri. Tako da ovo direktorsko "poštenje" može jedino da posluži da se prikrije neku veću krađu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>