• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Burger King na sudu, mušterije tvrde da su im burgeri premali: Deluje da je 35 odsto veći i da ima više mesa

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Okružni sudija u Majamiju Roj Altman naveo je da Burger King mora na sudu da objasni zašto fotografija vopera na meniju u restoranima navodi posetoce na pogrešne zaključke

  • 1
Biljna pljeskavica Biljna pljeskavica / Foto: Shutterstock

Sud u SAD odbio je zahtev lanca brze hrane Burger Kinga da odbaci tužbu u kojoj se navodi da je prevario mušterije da je njegov burger "voper" (Whopper) veći nego što jeste.

Okružni sudija u Majamiju Roj Altman naveo je da Burger King mora na sudu da objasni zašto fotografija vopera na meniju u restoranima navodi posetoce na pogrešne zaključke, što predstavlja kršenje ugovora, prenosi Glas Amerike, piše Tanjug.

Posetioci su podneli zajedničku tužbu u kojoj su naveli da Burger King predstavlja burgere sa sastojcima koji ispadaju iz zemičke, te da deluje da je sam burger 35 odsto veći i da ima dvostruko više mesa nego što se na kraju dobije. Burger King je naveo da ne mora da prodaje burgere "kao sa slike", ali je sudija rekao da je to na poroti da odluči.

Altman je takođe dozvolio da potrošači iznesu i optužbe o nemaru i za neosnovano bogaćenje.

Sa sličnim tužbama se suočava Mekdonalds u Bruklinu i to na federalnom sudu u Njujorku.

Tako Bel je takođe tužen u Bruklinu jer je prodavao pice i drugu hranu sa upola manje sastojaka nego što je na reklamama.

Sve tužbe traže po pet miliona dolara odštete.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>