• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor Amazona oštro zaposlenima: "Ili se vratite u kancelariju ili menjajte radno mesto"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njegova poruka odražava kontinuirani pritisak Amazona na osoblje američke kancelarije

  • 0
endi dzesi

Foto: THOS ROBINSON / Getty images / Profimedia

Izvršni direktor Amazona, Endi Džesi, rekao je zaposlenima da se prihvate plana vraćanja u kancelariju ili da razmotre zaposlenje na drugom mestu, potvrdila je ta kompanija CNN-u, nakon što je izveštaj Insajdera naglasio Džesijeve primedbe sa nedavnog internog događaja.

Njegova poruka odražava kontinuirani pritisak Amazona na osoblje američke kancelarije, da se pridržava utvrđene politike: od njih se traži da dolaze u fizičku kancelariju najmanje tri dana u nedelji.

CEO vodeće kompanije za e-trgovinu je podelio sa CNN-om deo svojih primedbi, rekavši da, iako zaposleni imaju pravo da se ne slažu sa odlukom kompanije o vraćanju na posao, svejedno nemaju pravo da zanemare aktuelnu politiku.

S druge strane, neki ljudi poslednijh nedelja objavljuju poruke na sajtovima poput Redita i Blinda, gde raspravljaju o zakonskim pravima za zaposlene; pitaju da li ih mogu primorati da se vrate na posao, ako su prethodnih 12 meseci bili angažovani kao "virtuelni zaposleni".

Džesi kaže i da je politika vraćanja u kancelariju - rezultat odluke zasnovane na proceni različitih faktora, uključujući poslovne rezultate. On je dodao da Amazon ima malo podataka koji bi podržali politiku neograničenog rada na daljinu i da je morao da donosi odluke na osnovu određenih limitiranih podataka u prošlosti.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>