• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sada i zvanično: Barbi je nadmašila Harija Potera, i postala "zvezda" stogodišnje kompanije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Comscore je procenio da je film o najpoznatijoj svetskoj lutki do ponedeljka ukupno zaradio 1.341.854.460 dolara

  • 0
Margo Robi Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Distributerska kuća "Warner Bros." je postigla ogroman uspeh sa svetskim filmskim hitom Barbi - štaviše, najveći u svojoj istoriji, dugoj tačno 100 godina (osnovana je 4. aprila 1923.).

Barbi se sada, nekoliko nedelja nakon lansiranja, ističe kao "globalno izdanje sa najvećom zaradom ikada", preneo je CNN.

Svojim vrtoglavim uspehom Barbi je uspeo da zaseni i kultna ostvarenja poput "Hari Poter i relikvije Smrti: Drugi deo". Prema projekcijama Comscore-a, film režiserke Grete Gervig je nadmašio drugi deo pomenute sage za čak 767.505 dolara.

Comscore je procenio i da je Barbi, do ponedeljka, ukupno zaradila 1.341.854.460 dolara. Istog dana je "Warner Bros." rekao da će Barbi premašiti Harija Potera i postati njegov film sa najvećom zaradom na svetu.

Međutim, to još uvek nije dovoljno da Barbi uđe u top 10 filmova sa najvećom zaradom svih vremena, u kojima dominiraju Diznijeve franšize kao što su Osvetnici, Ratovi zvezda i Avatar.

Film sa najvećom zaradom svih vremena je Avatar, koji je zaradio 2,9 milijardi dolara na globalnom nivou, , a producirao ga je "20th Century Fox"; debitovao je 2009. godine.

Franšiza Avatar sada je u vlasništvu Diznija, a filmove Barbi i Hari Poter distribuira "Warner Bros. Pictures", koji je u vlasništvu CNN-ove matične kompanije, "Warner Bros. Discovery".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>