• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko je Mark Tompson, novi izvršni direktor televizije CNN: Da li je tu zbog Trampa?

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Britanac je zaslužan za uspešno vođenje javnog servisa BBC, od 2004. do 2012, kao i za "oživljavanje" Njujork tajmsa

  • 2
Mark Tompson Mark Tompson / Foto: James Manning / PA Images / Profimedia

Američka televizija CNN saopštila je 30. avgusta da je za novog izvršnog direktora imenovala Marka Tompsona, nekadašnjeg direktora Njujork tajmsa i britanskog javnog servisa BBC.

"Mark je u medijskom biznisu više od četiri decenije i, kao što mnogi od vas znaju, ima izuzetne rezultate kada je reč o inovacijama. Uveren sam da je upravo on lider koji treba da preuzme kormilo CNN-a u ovom ključnom trenutku", navodi se u saopštenju Dejvida Zaslava, direktora kompanije "Varner Bros", u čijem je vlasništvu ova televizija.

Dodaje se da će Tompson zvanično stupiti na mesto izvršnog direktora 9. oktobra ove godine.

Britanac je, između ostalog, zaslužan za spasavanje Njujork tajmsa tokom turbulentnog perioda.

CNN, jedna od vodećih svetskih medijskih kuća, već mesecima se nalazi u krizi jer su joj opali profit i rejtinzi, a i dalje se oporavlja od mandata Krisa Lihta na mestu izvršnog direktora koji je okončan u junu ove godine, piše Njujork tajms.

Kao jedna od većih propasti za kompaniju pominje se gašenje striminga CNN+, samo mesec dana nakon pokretanja.

Inače, Tompson je viđen i kao osoba koja "mora" da vodi CNN tokom predsedničkih izbora u SAD 2024, a taj izazov će se poklopiti sa pokrivanjem krivičnih optužbi protiv Donalda Trampa.

BBC podseća da je američka TV mreža imala "čuvene burne odnose" sa bivšim američkim predsednikom, koji je bezuspešno pokušao da tuži CNN za klevetu, tvrdeći da je stvorila "lažnu i bombastičnu asocijaciju" između njega i Adolfa Hitlera, posle poslednjih izbora.

Britanski izvršni direktor bio je generalni direktor BBC-ja od 2004. do 2012. i zaslužan je za "oživljavanje" bogatstva Njujork tajmsa povećanjem broja digitalnih pretplata, u periodu kada je bio predsednik i izvršni direktor od 2012. do 2020.

- Ne mogu da dočekam da zasučem rukave i počnem da radim sa svojim novim kolegama na izgradnji uspešne budućnosti za CNN - rekao je Mark.

Njegovo imenovanje dolazi nekoliko dana nakon što je "Varner Bros Diskaveri" najavio novi pokušaj pokretanja CNN striming servisa - CNN Max, koji će kombinovati postojeće emisije sa programima samo na mreži.

Prema zvaničnim podacima koje je ranije ove godine citirao Associated Press, rejting kablovske televizije CNN-a pada brže od rejtinga njenih konkurenata.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Monarh

    31. avgust 2023 | 08:23

    Ovo govori da su se Bajden i administracija uplasili od predstojecih izbora pa dovodjenjem proverenog kadra pokusavaju da kampanjom na CNNu dobiju koji procenat. Nekada se verovalo CNNu ali i narod u svetu (kod nas vec nekoliko decenija) zna i video je da je to zlocinacka televizija u sluzbi bele kuce i sluzi za ostvarivanje njihovih najvecih interesa a ne eadi izvestavanja i istine

  • perkovic

    31. avgust 2023 | 09:29

    ovo sam ja za 20 godina

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>