• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Imenovan novi izvršni direktor Beogradske berze

Vreme čitanja: oko 1 min.

Leposavić je magistrirao 2012. na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a karijeru je uspešno gradio u inostranstvu

 • 1
Ivan Leposavić

Foto: Bojan Marjanović

Za novog izvršnog direktora Beogradske berze Nadzorni odbor imenovao je Ivana Leposavića, iskusnog međunarodnog stručnjaka za finansije i investicije.

Po dobijanju saglasnosti Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, dužnost izvršnog direktora Berze preuzima od 1. septembra 2023. godine.

Svoju dugogodišnju profesionalnu karijeru, Leposavić je započeo u jednoj od vodećih privatnih investicionih kompanija u regionu Jugoistocne Evrope - EKI Investment Group, u kojoj je bio angazovan na većem broju složenih investicionih i M&A projekata u različitim sektorima i u različitim klasama imovine, navodi se u saopštenju.

Svoju karijeru, potom, nastavlja u Međunarodnoj finansijskoj korporaciji (IFC), članici Grupacije Svetske banke, u kojoj je jedanaest godina uspešno rukovodio timovima vrhunskih profesionalaca - na projektima vrednim više milijardi dolara, u više od 20 zemalja Evrope i Centralne Azije.

Sa visokim prosečenim ocenama i u rekordnom roku diplomirao je 2007. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je 2012. godine i magistrirao, na odseku poslovne administracije - smer Strateški finansijski menadžment.

Svoje školovanje nastavlja na prestižnim Univerzitetima u Americi, na kojima se usavršava na Harvard Kennedy School i Columbia Business School; tu se fokusirao na oblasti međunarodnih finansija, infrastrukture, kao i na vrednosno investiranje (value investing). Osim toga, poseduje i CFA level 1 sertifikat.

Preuzimajući poziciju izvršnog direktora, Leposavić pred Beogradsku berzu postavlja ambiciozne ciljeve, stremeći njenom daljem unapređivanju i osnaživanju kako u nacionalnim tako i internacionalnim okvirima, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • JS

  31. avgust 2023 | 12:13

  Da ne prođemomsa ovim, kao sa onim steučnjakom Krstićem?

  6
  0

  Podelite komentar

 • Eur: <% exchange.eur %>
 • Usd: <% exchange.usd %>