≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Vučić obišao akva-park na Paliću: Pet otvorenih i isto toliko zatvorenih bazena radiće tokom cele godine

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Predsednik Srbije je jutros posetio OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" nakon renoviranja gde je uloženo 3,5 miliona evra

Vucic Predsednik Srbije u poseti Lovćencu Printskrin: Youtube/Tanjug News Agency official

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji akva-parka na Paliću.

Planirano je da akva-park radi 12 meseci, a unutar koga će postojati spa, velnes centar, kao i zatvoreni bazeni. U okviru akva-parka biće pet otvorenih i isto toliko zatvorenih bazena (kombinacija termo-mineralne i obične hladne vode).

Dečji bazen biće površine od više od 700 kvadrata, a bazeni sa kompleksima tobogana površine od oko 160 kvadrata. Zatvoreni deo velnes i spa centra će zauzimati površinu od više od 3.000 kvadratnih metara, gde će pored bazena biti prateći sadržaj u vidu sauna, tapidarijuma, modernih salona za ulepšavanje, negu i uživanje, restorana sa kafe barom, info pultom i svim drugim pratećim elementima koji čine objekat ove namene.

Radovi na izgradnji akva parka započeti su 2018. godine i do sada je više puta bio najavljen rok za završetak radova, ali je pomeran. Na Paliću se radi i vodotoranj, ali i popločavanje staze pored jezera, kao i uklanjanje nelegalnih objekata. Prema najavama radovi na Vodotornju biće završeni do kraja godine.

- Velike smo mi pare ovde dali, 15 miliona evra. Ovde imate i zološki vrt, vinarije, salaše, možda nam malo fali hotela - rekao je predsednik.

Vučiću je pre obilaska akva-parka uručena povelja počasnog građanina na svečanoj sednici Skupštine grada povodom Dana grada Subotice.

- Subotica je naša veza sa srednjom Evropom. Do Budimpešte ćemo od Beograda ići za 2 sata i 40 minuta. Napravićemo nešto novo, neviđeno na Horgošu. Pruga Baja-Segedin-Subotica je nešto što smo dogovarali - rekao je Vučić po uručivanju povelje.

- Subotica je danas peti grad po veličini u Srbiji, pretekla je Leskovac, on je sada šesti. Vreme odlazaka iz Subotice je završeno, ovde zajedno mogu da žive i Srbi i Mađari i Hrvati i Bunjevci... - dodao je.

Vučić je pre dolaska u Suboticu, prisustvovao uručivanju uređaja najnovije tehnologije u osnovnoj školi u Lovćencu - Huawei IdeaHub table Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“.

- Doneli smo odluku da odradimo kompletnu rekonstrukciju škole i uložimo veliki novac - rekao je Vučić i dodao:

- Nećemo samo zameniti stolariju i fasadu, već ćemo ići na kompletnu rekonstrukciju i uložićemo veliki novac.

Predsednik je dodao i da su od danas povećane plate prosvetnim i zdravstvenim radnicima za 5,5 odsto i dodao da je uveren da će minimalna zarada u 2024. iznositi više od 400 evra.

- Od 1. oktobra ide i prvo povećanje penzija od 5,5 odsto, a posle od januara još za 14,6 odsto. Sledi najveće povećanje minimane zarade koja će, verujem, biti veća od 400 evra - naveo je Vučić.

Podsetimo, predsednik je jutros posetio OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" nakon renoviranja gde je uloženo 3,5 miliona evra. Tom prilikom, Vučić je poželeo deci uspešni školsku godinu. 

Početak časa započeo je intoniranjem srpske himne. S predsednikom u poseti bila je i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, kao i gradonačelnik Aleksandar Šapić.

Ispunjeno je obećanje dato roditeljima da će do 1. septembra biti gotovi svi radovi na kompletnoj rekonstrukciji i dogradnji škole.

Postavljene su i nove instalacije vodovoda i kanalizacije, a instalirane su i elektroenergetske, telekomunikacione i signalne instalacije. Obnovljene su postojeće saobraćajnice i parking i uređeno školsko dvorište. Tokom obnove objekta škole izvršena je i zamena postojećeg energenta lož-ulja prirodnim gasom.

Postavljena je nova javna rasveta na prostoru celog školskog dvorišta i sportskih terena. Ukupna površina objekta nakon rekonstrukcije i dogradnje je 5.188 metara kvadratnih, a ugovorena vrednost svih radova iznosi 340.746.000 dinara, bez PDV-a, saopštio je ranije Beoinfo.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    1. septembar 2023 | 12:16

    Свака реконструисана школа је велика ствар за наше ђаке који ће ту стицати своја прва знања. Искрено се радујем, као просветни радник и родитељ сваком 1. септембру, а честитам и председнику, он већ јесте почасни грађанин сваког града у Србији.

  • Dajana

    1. septembar 2023 | 11:43

    Predsednik Vucic zasluje povelje pocasnog gradjanina ne samo Subotice nego i u ostalim gradovima Srbije.

  • Dusan

    1. septembar 2023 | 11:16

    Sve pohvale za gradove koji su se setili da nagrade Vučićev trud i rad.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>