• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od kreveta koji koriste AI do uspavljujućih dušeka: Novi trend u turizmu posvećen spavačima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dušek koji pušta zvukove i koristi suptilne pokrete da uspava goste, jedna je u nizu inovacija

  • 0
hotel Foto: Shutterstock

Globalno, ove godine je više ljudi pretraživalo pojam "spavanje" na Guglu nego ikada ranije, prema podacima koje je Google Trends objavio prošle nedelje.

Okrećemo se internetu, kako bismo naučili o rutinama pre spavanja, položajima spavanja i da bismo razumeli: „Zašto smo tako umorni sve vreme?“. To je pitanje koje je dostiglo vrhunac u junu, prema Guglu.

U stvari, restorativni san nam toliko izmiče, da je doveo do nove vrste putovanja, odnosno turizma. Hoteli i velnes odmarališta pokreću programe "sleep tourism", koji prevazilaze plišane posteljine i zavese za zamračenje.

Od kreveta koji koriste veštačku inteligenciju u realnom vremenu, do hipnoterapeuta na poziv, ovih šest mesta trenutno daje sve od sebe pomogne putnicima u boljem spavanju i oporavku.

  • Zedwell Hotel, London
  • Six Senses Laamu, Maldivi
  • Park Hyatt, Njujork
  • The Cadogan, London
  • Carillon Miami Wellness Resort, Majami
  • Sha Wellness Clinic, Alikante (Španija)

Dva londonska Zedwell hotela su prilagođena onima koji moraju da se isključe potpuno. Imaju minimalističke sobe bez distrakcija poput televizora i telefona, a nemaju čak ni prozore.

Dominira prirodni hrast i ambijentalno osvetljenje, a sobe imaju zvučnu izolaciju i prečišćen vazduh. Pored svega ovoga, mnogi hoteli svakako nude i specijalne velnes programe, SPA tretmane, vežbe disanja, savete o ishrani, meditaciju.

Konkretno Six Senses Laamu hotel pruža i jogu, odnosno ajurvedske tretmane, a posetioci dobijaju pristup aplikaciji Timeshifter, za suzbijanje osećaja džetlega. Njihovi hoteli nalaze se i u Švajcarskoj, Indiji, Turskoj, na Tajlandu.

Njujorški Park Hyatt je osvežio svoja tri „Sleep Suites”-a najnovijom verzijom pametnih kreveta. Dušek pušta zvukove i koristi suptilne pokrete da uspava goste, a da bi se gost probudio, krevet se postepeno pomera u periodu od 15 minuta da bi ponovo polako i tiho probudio spavača.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>