• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedna od najmoćnijih država na svetu ulaže silne milijarde u Pakistan

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Anvar-ul-Hak Kakar kaže da će njegova vlada oživeti i zaustavljeni proces privatizacije

  • 0
Prvi maj u svetu Foto: Tanjug/AP

- Saudijska Arabija će uložiti do 25 milijardi dolara u Pakistan, u narednih dve do pet godina, u različitim sektorima - izjavio je pakistanski premijer Anvar-ul-Hak Kakar, navodeći da će njegova vlada oživeti i zaustavljeni proces privatizacije.

On je u razgovoru sa novinarima, u svojoj službenoj rezidenciji, rekao je da će Saudijska Arabija investirati u rudarstvo, poljoprivredu i informacione tehnologije, u sklopu nastojanja da se povećaju direktne strane investicije u Pakistanu.

Ukoliko se ostvare planovi, niz investicija vrednih 25 milijardi dolara - biće najveće investicije Saudijske Arabije u Pakistanu, preneo je Rojters.

Dugogodišnji saveznik Rijada, Pakistan, suočen je sa krizom platnog bilansa i potrebne su mu milijarde dolara za finansiranje trgovinskog deficita i otplatu međunarodnih dugova u tekućoj finansijskoj godini.

Kakar, međutim, nije precizirao u koje je projekte Rijad tražio da investira, ali je prošlog meseca "Berik Gold Korp" (ABX.TO) saopštio da je otvoren za uvođenje fonda Saudijske Arabije kao jednog od svojih partnera u pakistanskom rudniku zlata i bakra Reko Dik.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>