• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Javni poziv traje do 18. septembra: Raspisan konkurs za dodelu stipendija u oblasti železnice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je raspisalo javni konkurs za tri stipendije, koje pokrivaju sve troškove doktorskih akademskih studija i troškove života za vreme trajanja studija za žene

  • 0
ŽELEZNICA PANČEVO REKONSTRUKCIJA Foto: Tanjug/ Infrastruktura železnice Srbije/ Goran Mijović

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je konkurs za dodelu stipendija studentkinjama doktorskih akademskih studija u oblasti železnice, izjavio je danas ministar Goran Vesić, gostujući u jutarnjem programu TV Prva.

- Vlada Srbije je u protekle četiri godine uložila više od milijardu i po evra u rekonstrukciju starih i izgradnju novih železničkih pruga. Brza pruga između Beograda i Novog Sada simbol je promene u železničkom saobraćaju a sada gradimo njen nastavak, 108 kilometara brze pruge između Subotice i Novog Sada. U toku je projektovanje najvećeg železničkog projekta u modernoj istoriji Srbije - rekonstrukciju i modernizaciju brze pruge od Beograda do Niša. Osim glavnih železničkih koridora, imperativ je da se modernizuju magistralne i regionalne pruge.

On je rekao da ”investicije u železničku infrastrukturu ne bi bile potpune bez ulaganja u naš najvredniji resurs, naše ljude i njihovo znanje”.

- Vođeni ovom idejom, u saradnji sa Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj i Francuskom agencijom za razvoj, u okviru projekta ,,Modernizacije železničkog sektora u Srbiji”, obezbedili smo sredstva za finansiranje podrške ženama, polaznicama doktorskih studija iz naučnih oblasti, grana ili disciplina povezanih sa železničkim saobraćajem i transportom. Cilj je da dobijemo kvalitetne kadrova u železnici, da motivišemo mlade naučnika da daju svoj doprinos razvoju železnice i mobilnosti u Srbiji i da više žena radi na najodgovornijim poslovima u srpskoj železnici - objasnio je Vesić i dalje naveo:

”Ministarstvo je raspisalo javni konkurs za tri stipendije, koje pokrivaju sve troškove doktorskih akademskih studija i troškove života za vreme trajanja studija za žene. Javni poziv traje do 18.09.2023. godine”.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>