• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rusi "uboli" džekpot sa prodajom u Izraelu, dosad izvezli više od 50 tona: U čemu je caka?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vologda godišnje proizvede 30.000 tona sladoleda

  • 0
sladoled Foto: Shutterstock

Možda nikada ne biste pretpostavili da će ovaj proizvod napraviti veliki pomak u ekonomiji jednog ruskog regiona, ali upravo to se sada dešava...

Naime, oblast Vologda je izvezla više od 50 tona sladoleda u Izrael od početka godine, saopštio je ove nedelje ruski poljoprivredni nadzornik Rosselkhoznadzor.

Prema izveštaju, isporuke su već premašile cifru za celu 2022. koja je iznosila 48,6 tona. Sveža isporuka sladoleda iz Vologde navodno je isporučena u Izrael iz Sankt Peterburga, 23. avgusta.

Zabeležena je rastuća potražnja u Izraelu za sladoledom iz Vologde, i to od vanile u kornet-korpici, sa čokoladnom glazurom.

Sladoledi na štapiću sa čokoladom, bademima i karamelom takođe su veoma traženi, navodi Rosselkhoznadzor.

Vologda, inače, godišnje proizvede 30.000 tona sladoleda. Ruski region je poznat po raznovrsnosti ukusa i isporučuje svoje proizvode u deset stranih zemalja, navodi se na zvaničnom sajtu.

Sladoled se ističe po svom prirodnom ukusu, bez biljnih masti, jer se proizvodi u saradnji sa lokalnim poljoprivrednicima koji garantuju visokokvalitetne mlečne proizvode.

Rusija, piše Raša Tudej, povećava isporuke sladoleda na globalnom tržištu, uključujući Afriku, gde je izvoz iznosio 600.000 tona u 2022. godini.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>