• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Turizam u Srbiji kreira oko 20% ukupnog izvoza usluga: Šta može bolje? Uskoro edukativna radionica

Vreme čitanja: oko 1 min.

Unija poslodavaca Srbije je pred Socijalno-ekonomskim savetom Republike Srbije 2019. godine inicirala reformu obrazovanja, u skladu sa potrebama privrede

  • 0
hotelska soba Foto: Shutterstock

Unija poslodavaca Srbije sa Međunarodnom organizacijom rada organizovaće Radionicu o potrebnim veštinama u sektoru turizma u Srbiji, koja će biti održana 12. i 13. septembra u hotelu Metropol Palace u Beogradu.

Cilj Radionice je, da se kroz analizu sprovedenog istraživanja i dijalog svih zainteresovnah strana, dođe do baze za kreiranje efikasne strategije razvoja turističkog sektora do 2030. godine, saopštila je danas Unija poslodavaca Srbije.

Svetlana Budimčević iz UPS izjavila je da će na radionici biti predstavljen izveštaj o stanju u sektoru turizma, koji će poslužiti kao osnova za razgovore stručnjaka, predstavnika hotelskog biznisa, turističkih organizacija, predstavnika ministarstava, obrazovnih institucija i svih drugih zainteresovanih strana o konkretnim pravcima razvoja.

- Projekcije do 2031. govore da će turizam rasti brže od proseka čitave ekonomije. Optimizam pokazuju i domaći eksperti, jer 79% anketiranih stručnjaka očekuje značajan razvoj ove industrije kod nas.

Dvodnevnu radionicu otvoriće predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić i specijalista Međunarodne organizacije rada Julija Drumea.

Unija poslodavaca Srbije je pred Socijalno-ekonomskim savetom Republike Srbije 2019. godine inicirala reformu obrazovanja u skladu sa potrebama privrede i od tada insistira na uvođenju novih obrazovnih profila i modernizaciju postojećih.

Kako se navodi u saopštenju, turizam je jedna od najznačajnijih industrija na globalnom nivou, dok u Srbiji kreira više od 20% ukupnog izvoza usluga.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>