• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesić: "Srećni smo što na teškom putu reformi imamo NALED za partnera"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uloga NALED-a u stvaranju nove društvene elite inovatora i preduzetnika od neprocenjivog je značaja za Srbiju, rekao je Vesić

  • 0
Goran vesić i NALED FOTO: MGSI

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je tradicionalnom Septembarskom susretu u organizaciji Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) čija je, kako kaže, uloga u stvaranju nove društvene elite inovatora i preduzetnika od neprocenjivog značaja za Srbiju.

Ministar je pozdravio prisutne u ime Vlade Srbije i premijerke Ane Brnabić, navodeći da mu je drago što je u društvu najboljih u privatnom i javnom sektoru - društvu vizionara i inovatora koji svaki dan rade na tome da Srbija bude bolje i uređenije mesto za rad privrede i život svih građana.

- Kao Vlada Srbije, srećni smo što na teškom putu reformi našeg društva imamo NALED kao jednog od najvažnijih partnera. Posao koji smo uradili u poslednjih deset godina možemo slobodno da ocenimo kao istorijski preobražaj Srbije - rekao je Vesić na skupu u Belom dvoru u Beogradu.

Naveo je da su izgrađeni novi autoputevi, pruge, bolnice, škole ali da su najvažniji resurs jedne države ljudi i njihovo znanje zbog čega je, kako je istakao, uloga NALED-a u stvaranju nove društvene elite inovatora i preduzetnika od neprocenjivog značaja za Srbiju. Naveo je da su mladi inovatori snaga koja nam pomaže da kao država ostvarujemo natprosečan rast i da taj rast u budućnosti sve više zasnivamo na znanju i inovacijama.

- Proizvodi kao što su rukavica za slepe, softver koji prevodi govor na znakovni jezik i omogućava osobama sa oštećenim sluhom da uživaju sadržaj koji im je ranije bio nedostupan, roboti za poljoprivredu, sistem za uzgajanje pčela i proizvodnju meda u kućnim uslovima su proizvodi srpske pameti podržani od strane Vlade Srbije i NALED-a koji na globalnom nivou menjaju budućnost sveta kakav danas poznajemo - rekao je Vesić.

Napomenuo je da je Srbija zemlja Nikole Tesle, Mihajla Pupina i Milutina Milankovića i da imamo izvanrednu tradiciju i naučni potencijal koji je kroz istoriju menjao tok civilizacije.

- Drago mi je što sada konačno, kao država, zajedno sa našim partnerima, imamo i mehanizme kako da taj potencijal oslobodimo i ponovo ga stavimo na raspolaganje čitavom svetu i generacijama koje dolaze - rekao je Vesić i NALED-u poželeo mnogo uspeha u daljem radu.

(Telegraf Biznis)

Video: Vesić: "Obnova puta ka bolnici, jedan od najvažnijih projekata u Priboju"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>