• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U borbi sa sve učestalijim krađama, u okviru poznatog trgovinskog lanca niče i - policijska stanica

Vreme čitanja: oko 1 min.

Razmišljate o tome da odete u ovaj Volmart da izvršite neku krađu ili pljačku ili bilo šta drugo, vidite logo policije i kažete: "A, ne danas"

  • 0
Walmart, Volmart, kompanija logo Foto: Tanjug/AP

Američki trgovinski lanac Volmart u Atlanti postaviće u okviru svojih prostorija i "radni prostor" za policiju. To je najnovija smera koja ima za cilj suzbijanje epidemije krađe koja je pogodila velike trgovačke lance, prodavce namirnica, apoteke i druge trgovce.

Volmart, prodavnica prehrambenih proizvoda i apoteka u Vajn Sitiju, imaće radni prostor za policiju u kom će njeni pripadnici, pored punjenja telefona i kamera, moći da popunjavaju papire i održavaju sastanke.

- Razmišljate o tome da odete u ovaj Volmart da izvršite neku krađu ili pljačku ili bilo šta drugo, vidite logo policije i kažete: "A, ne danas", rekao je gradonačelnik Atlante Andre Dikens.

Gradonačelnik je rekao da je cilj "radnog prostora" da zadrži kupce i da obezbedi radno mesto radnicima, a istovremeno da na minimum svede  gubitke zaliha usled krađe.

Prošlog decembra, izvršni direktor Volmarta Dag Mekmilon upozorio je da bi kompanija mogla biti prinuđena da zatvori lokacije u oblastima u kojima vlade imaju blag pristup prema kriminalu.

Prema Nacionalnoj fondaciji za maloprodaju, 2022. godine, veliki diskonti, prodavnice prehrambenih proizvoda i apoteke gubili su oko 94,5 milijardi dolara godišnje zbog krađa i nestanaka robe.

- Obezbeđivanje radnog prostora lokalnoj policiji u prodavnicama nije nova stvar. To vidimo kao način za bolju saradnju sa organima za sprovođenje zakona i kao podršku zajednici - kažu iz kompanije.

Vest stiže u trenutku kada radnici u maloprodaji kažu da su porast organizovane krađe, kao i sve neposlušniji kupci, učinili njihov posao noćnom morom.

(Telegraf biznis)

Video: Cena najjeftinijeg sata je u iznosu komfornijeg stana u centru Beograda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>