• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrana u Hrvatskoj sve skuplja: Predstavnici trgovinskih lanaca danas u Vladi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istovremeno, Vlada Hrvatske, navodi se, radi na poslednjim detaljima novog paketa pomoći građanima i privredi za ovu zimu

  • 4
apetit, hrana, žena, jelo Foto: Shutterstock/Monkey Business Images

Deset predstavnika velikih trgovinskih lanaca iz Hrvatske trebalo bi danas da prisustvuje sastanku u Ministarstvu privrede, radi razgovora o vraćanju cena određenog broja proizvoda na nivo s kraja 2022.

Međutim, još se ne zna da li će se svi veliki lanci odazvati pozivu Ministarstva, i hoće li trgovci pristati na regulisanje cena.

Kako podseća Poslovni.hr, ministar Oleg Butković je rekao kako će se razgovori odvijati pojedinačno, sa svakim trgovinskim lancem ponaosob, a da je u nekim preliminarnim razgovorima jedan od 10 velikih trgovaca već izrazio spremnost da cene vrati na nivo od 31. decembra prošle godine.

Iz Vlade, međutim, ne otkrivaju o kom se trgovcu radi.

Premijer Plenković je kazao kako žele da trgovinski lanci naprave poteze koji će omogućiti da se snize cene određenih proizvoda, a koje "nisu rasle zbog uvođenja evra".

Smatra i kako ne bi trebalo dugo da traje dogovor s trgovcima oko snižavanja cena proizvoda.

– Želimo da se i s njihove strane naprave potezi. Možda ne moraju svi da idu na godišnji odmor na najskuplje destinacije, možda ne moraju da idu na ručak u najskuplje restorane, ali svi moramo da idemo u market i kupimo osnovne proizvode koji su deo korpe; i upravo je u tome ključ tih razgovora s trgovinskim lancima, koji su nevezani od paketa mera - rekao je Plenković.

Istovremeno, Vlada Hrvatske, navodi se, radi na poslednjim detaljima novog paketa pomoći građanima i privredi za ovu zimu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    12. septembar 2023 | 11:05

    IMAJU VECE PLATE I NIZE CENE HRANE OD NAS I NJIMA SKUPO....STA MI DA RADIMO......GDE JE NAROD NA ULICI....STA SE CEKA..KOLAPS

  • Kodiaq

    12. septembar 2023 | 12:23

    Stvarno lupetaš, u Hrvatskoj je sve skuplje nego kod nas sem goriva. Naravno i plate su već tamo. Kod nas ce neke sitnice da pojeftine ali to je zamazivanje očiju. Sve je poskupelo 50% od korone a sada ce par proizvoda da pojeftini 20%. A od oktobra ce biti vece akcize na gorivo, kafu, cigarete... ali to se uzgred pominje. Zato je ovo "pojeftinjenje" pompezno najavljeno.

  • Boža zemunac

    12. septembar 2023 | 15:21

    U Hrvatskoj sve skupo, a kod nas sve jeftinije. Da se zna ko je lider u regionu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>