• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gigant danas izašao iz stečaja: Većina prodavnica nastavlja da posluje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ipak, Parti Siti kaže da je napustio "manje produktivne lokacije"

  • 0
rođendan, baloni Foto: Freepik

Parti Siti (Party City) je izašao iz stečaja danas, 13. septembra, nakon što je američki sudija potpisao planove za reorganizaciju maloprodaje.

Party City je, inače, američka multinacionalka koja posluje od 1986. godine.

Aktuelni plan poništava skoro milijardu dolara duga Parti Sitija, i dok će se neke od blizu 800 prodavnica zatvoriti, zbog sporazuma o stečaju, većina će ostati otvorena, navodi kompanija.

U saopštenju, Parti Siti je rekao da je ponovo pregovarao o mnogim zakupima i napustio "manje produktivne lokacije". To znači da će mnogi radnici zadržati svoj posao.

Kompanija je, inače, od 2021. imala oko 6.400 radnika sa punim radnim vremenom i 10.100 honorarnih radnika.

"Sa našim dugom, značajno smanjenim i optimizovanim portfoliom prodavnica Parti Sitija, izaći ćemo u boljoj poziciji da unapredimo svoje strateške prioritete, nastavićemo da inoviramo i unapređujemo iskustvo potrošača i težimo novim prilikama za rast", ​​rekao je Bred Veston, izvršni direktor kompanije.

Međutim, oni koji su imali akcije u ovom gigantu, nisu prošli tako dobro u ugovoru o stečaju. Neotplaćene akcije Parti Sitija biće izbrisane kao deo plana, a akcionarima neće biti vraćena sredstva.

Parti Siti je, napominjemo, najveća prodavnica robe za zabavu u SAD, koja je podnela zahtev za bankrot u januaru 2023, nakon što se patila da otplati dug od 1,7 milijardi dolara.

Kompanija, koja prodaje balone, kostime za Noć veštica i drugu vrstu robu, vremenom je naišla na rastuću konkurenciju od strane sajtova za e-trgovinu i koncepata kao što je Spirit Halloween.

Svake godine - 0d 2019. - Parti Siti je prijavljivao gutbike. Procena je da prodavac trenutno vredi između 450 miliona i 775 miliona dolara, naveo je CNN.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>