• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Može li Tajland da povrati svoju turističku reputaciju?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kina je daleko nadmašila Japan i druge zemlje kada je reč o potrošnji na putovanja

  • 0
Bangkok, Tajland Foto: Pixabay/adenardenrich

Tajlandski turistički oporavak je sasvim izvestan, pošto se diplomatski odnosi sa Saudijskom Arabijom normalizuju, a kineski turisti se vraćaju, kaže hotelski tajkun rođen u Americi, Vilijam Hajneke.

- Videli smo oporavak celokupnog saudijskog turizma na Tajlandu. Sada postoje dva leta dnevno iz Saudijske Arabije direktno za Tajland - naveo je Hajneke, koji je predsednik tajlandske ugostiteljske kompanije "Minor International".

Kaže da postoji ogromna potražnja za ovom destinacijom, koja je postala "drugi dom" mnogim ljudima širom sveta.

- Veoma smo optimistični - rekao je Hajneke, dodajući da im dolazi sve više ljudi iz istočne Evrope, Rusije i Ukrajine, koji tamo kupuju nekretnine.

U januaru prošle godine, bivši premijer Tajlanda i prestolonaslednik Saudijske Arabije dogovorili su se da "normalizuju" diplomatske odnose između dve zemlje, te je sastanak označio "odmrzavanje" odnosa, nakon 30-godišnje "afere Plavi dijamanti".

Prema podacima Ministarstva turizma Tajlanda, od januara do jula ove godine, tu naciju je posetilo više od 800.000 turista iz Rusije — 10 puta više nego 2022. u istom periodu, kada ih je bilo 77.935.

Kina je, kaže ovaj stručnjak, daleko nadmašila Japan i druge zemlje kada je reč o potrošnji na putovanja, piše CNBC.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>