• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U januaru su otpustili 10 odsto radne snage, a sada opet zapošljavaju: Nadaju se "bumerang" efektu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija je u to vreme imala oko 79.390 zaposlenih

  • 0
Marc Benioff, Salesforce Foto: Profimedia

Softverska kompanija Salesforce planira opet da zaposli preko 3.000 radnika u različitim odeljenjima, nakon što su u januaru otpustili 10 odsto radne snage navodi Business Insider.

- Naš posao je da širimo kompaniju i da nastavimo da ostvarujemo velike marže - rekao je izvršni direktor kompanije Mark Beniof.

- Znamo da moramo da zaposlimo hiljade ljudi - dodao je on na konferenciji u San Francisku.

Podsetimo, Beniof je početkom godine saopštio da će oko 8.000 zaposlednih biti pogođeno otkazima u različitim rundama, u velikom naporu za smanjenje troškova.

Kompanija je u to vreme imala oko 79.390 zaposlenih. Zaposleni su interno kritikovali otpuštanja Saleforce-a, rekavši da se sa njima loše postupalo i da je osoblju dato malo jasnoće o situaciji.

- Morao sam da tražim na Sleku svakog bliskog kolegu kako bih shvatio ko je 'preživeo, a ko nije' - napisao je jedan zaposleni.

Beniof navodi da se nada će prikupiti značajan broj "bumeranga" - odnosno zapsolenih koji su ranije  radili za Saleforce, pre nego što su se zaposlili u drugim kompanijama.

U okviru Telegraf Biznis podcast-a ,,Kako si na poslu'' imali smo priliku da ugostimo i Katarinu Vladić, direktorku kompanije Agilcon, najvećeg regionalnog partnera Salesforce-a. U videu ispod možete čuti šta nam je tom prilikom rekla.

(Telegraf Biznis)

Video: Kako da se nađu najbolji radnik i najbolji poslodavac? Šta je bolje državni posao ili korporacija?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>