• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dragan Marković - Markoni na Olimpijadi penzionera u Sevojnu: "Svi za jednog, jedan za svi"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Takmičarske penzinerske ekipe bile su meštovite, muško- ženske, od ukupno pet članova

  • 0
Foto: Savez penzionera Srbije Foto: Savez penzionera Srbije

Zamenik predsednika Saveza penzionera Srbije Dragan Marković - Markoni je svečano prisustovao otvoranju sedme Olimpijade sporta, zdravlja i kulture za penzionere zlatiborskog okruga koja je održana danas u Sevojnu.

Marković je u ime predsednika Saveza penzionera Srbije Andreje Savića i u svoje lično ime, srdačno pozdravio penzinere zlatiborskog okruga i tom prilikom poručio da će država Srbija učiniti sve da našim najstarijim sugrađanima „trećeg doba” nastojati da obezbedi i unapredi svakodnevni život najstarijih građana.

"Naša organizacija je državotvorna i veruje u svoju državu, zahvaljujući predsedniku Republike Aleksandru Vučiću što je pokazao brigu o našim penzionerima. Posebno bi pohvalio odličnu saradanju Udruženja penzionera Sevojno sa lokalnom samoupravo na čelu sa predsednicom opštine Sevojno Mirjanom Đurić, koja je ove godine izdvojila značajna sredstva za renoviranje prostorija Udruženja. Na primeru našeg proslavljenog sportskog trenera Svetislava Pešića, iako je penzioner i dalje trenira i pruža maksimalnu podršku našim mladim košarkašima, vidimo da mlađi i tekako treba mnogo uče od starijih i iskusniji. Mi uveliko radimo da u našu Olimpijadu uključimo naš podmladak (unuke, sinove, kćeri...). U duhu sportskog pozdrava: "Svi za jednoga, jedan za svi", živeli naši penzioneri", naglasio je Marković.

Inače, takmičenje na sedmoj Olimpijadi zlatoborskog okruga je kvalifikaciono za učešće na 16. Olimpijadi sporta, zdarvlja i kulture Trećeg doba Srbije u Vrnjačkoj Banji koja će biti održana 01.oktobra ove godine.

U okviru olimpijade, u kojoj su učestovale ekipe udruženja penzionera iz opština: Arilje, Bajna Bašta, Кosjerić, Nova Varoš, Požega, Priboj, Prijepolje, Sevojno, Čajetina i grad Užice. Takmičarske penzinerske ekipe bile su meštovite, muško- ženske, od ukupno pet članova, a takmičili su se u pet disciplinama: štafetno brzo hodanje, šah, pikado, fudbal i košarka.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>