• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zemlje u kojima je najbolje provesti penzionerske dane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Među najvažnijim razlozima su troškovi života

  • 1
penzije Foto: Christian Bowen

Istraživanje sprovedeno među 17.000 ispitanika pokazalo je da Amerikanci smatraju Švajcarsku najboljom zemljom za provođenje zlatnog doba.

Takođe, prema rezulatima, radi o Amerikancima koji se često opredeljuju da starost provedu van granica svoje zemlje iz više razloga među kojima su najvažniji – niži troškovi života, bolja zdravstvena nega, prijatna klima itd.

Švajcarska na prvom mestu

Prema mišljenju najvećeg broja anketiranih za potrebe ovog istraživanja, Švajcarska može najviše da ponudi američkim penzionerima, zahvaljujući tome što ima “prijateljski nastrojen” poreski sistem ali i zato što je pravna država u kojoj građani znaju na šta mogu da računaju. Ona takođe ima visoko razvijen i svima dostupan zdravstveni sistem.

Na drugom mestu nalazi se Portugal u kojem su znatno niži troškovi života nego u SAD i koji ima prijatnu klimu. Sledi ga Australija zbog geografskih atrakcija ali i prijateljski nastrojenog stanovništva, a njoj je za petama Novi Zeland koji se smatra generalno “srećnom i bezbrižnom” zemljom.

Na petom mestu nalazi se Španija sa svojom umerenom klimom, mnoštvom kulturnih sadržaja i programom “zlatne vize” koji omogućava dobrostojećim penzionerima da lakše dobiju papire ukoliko pazare skupocenu nekretninu u toj zemlji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Penzika

    19. septembar 2023 | 22:44

    A koje zemlj biste preporučili srpskim penzionerima sa prisečnom penzijom?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>