• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta znači "digitalizovan hotel"? Nova era ugostiteljstva donosi ove promene

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako želite da privučete tzv. moderne goste, za početak implementirajte profesionalni Wi-Fi

  • 0
Jumeirah Beach Hotel Foto: Shutterstock

U skladu sa napretkom digitalizacije, ali i svih privrednih grana, i hotelijerstvo je unelo određene promene, tako da gosti budu zadovoljniji.

Hoteli se sve više obraćaju tzv. modernim putnicima koji, ipak, imaju drugačije zahteve od "tradicionalnih".

Svakako, inovativna spoljašnjost i unutrašnjost su samo deo moderne priče. Gosti sada dolaze sa sve većim očekivanjima u pogledu brzine interneta, ali i količine uređaja koji su im potrebni za rad.

Koliko puta vam se desilo da poželite da radite i odmarate s nekog udaljenog mesta, a da boravite u hotelu, ali vam je mrsko da sa sobom "vučete" kompletnu opremu potrebnu za posao?

U tom smislu, digitalizovani i moderno opremljeni hoteli imaće pune ruke posla.

Osim ponude opreme, podrazumeva se optički internet, zatim parking sa mestima za punjenje e-vozila. Takođe, ako želite da privučete tzv. moderne goste, implementirajte profesionalni Wi-Fi.

Šta nudi moderan, digitalizovani hotel svetskog ranga?

Ako govorimo o jednom "tipičnom" primeru, a to je prosečna, četvoročlana porodica, to u prevodu znači da oni u hotel dolaze sa 6 do 7 svojih pametnih uređaja, ukupno.

Posebno je poslednjih godina primetno kako mlađe generacije menjaju način komunikacije: preferiraju onlajn umesto kontakta uživo.

Dakle, umesto da okrenu telefon ili pitaju radnika na recepciji, oni koriste hotelske aplikacije i sisteme, mobilne aplikacije i četbotove da komuniciraju i dobiju uslugu.

Dodatno, sve više novih hotela je opremljeno solarnim panelima, kao i sistemima za upravljanje otpadom, što je poznat i primenjivan standard u EU.

(Telegraf  Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>