• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prva Mišlen radionica za kuvare, van Pariza: Održana je u našem komšiluku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radionica je bila besplatna za sve

  • 0
Kuvar, kuvanje Foto: Shutterstock

Prva Masterclass radionica globalnog gastro vodiča Mišlen (Michelin), izvan Francuske i prva takva u svetu, održana je juče u Zagrebu.

Okupila je 15-ak zagrebačkih šefova kuhinja, čiji restorani nose zvezdice i druge oznake tog vodiča, piše Poslovni dnevnik.

Radionicu je vodio ugledni šef kuhinje, Rikardo Gaspari, vlasnik restorana SanBrite iz italijanske Cortine di Ampezzo, koji nosi Mišlenovu zvezdicu od 2020. godine, a od nedavno i zelenu zvezdicu za održivost u gastronomiji, što je bila i jedna od glavnih tema na radionici.

- Radujemo se što smo u Zagrebu, i verujem da će radionica svima biti korisna, posebno za dalji razvoj gastro ponude u Zagrebu. Za to ima i dosta potencijala, a mnogo je i posla, te je stoga i ovo dobra ideja gradske turističke zajednice - kazao je Gaspari na otvaranju radionice.

Domaćin radionice bio je restoran "Dubravkin put", a na radionicu su pozvani svi koji imaju barem neku Mišlenovu oznaku u Zagrebu. Pritom, "Noel" i "Zinfandel" imaju crvenu i zelenu (za održivost).

Inače, radionica bila besplatna za sve.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>