• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Više od 200 naših proizvoda na policama u Aradu: U čemu je značaj rumunskog tržišta za Srbiju?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je naveo ambasador Tomašević, na rumunskom tržištu pre pokretanja projekta gotovo da nije bilo srpskih proizvoda

  • 1

Više od tri godine nakon što je započet projekat pozicioniranja srpskih proizvoda na rumunskom tržištu, ambasador Stefan Tomašević posetio je prodajni objekat u Aradu iz lanca marketa Remarkt (Remarkt) u Rumuniji.

Tom prilikom istakao je podršku i pomoć predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, što je označio ključnim u pokretanju ideje koja se naslanja na viziju moderne ekonomske diplomatije.

Objasnio je da je u procesu plasmana srpskih proizvoda mnogo značila spremnost vlasnika kompanije Remarkt Dušana Vilmsa da otvori vrata svojih marketa, kao i spremnost srpskog distributera Doks Grup (Dox Group) na čelu sa Ninom Popovićem, da započne rad na rumunskom tržištu.

Kako je naveo ambasador Tomašević, na rumunskom tržištu pre pokretanja ovog projekta gotovo da nije bilo srpskih proizvoda, izuzev jednog proizvođača i pojedinih jalovih pokušaja drugih proizvođača koji su bili neodrživi.

Danas u lancima prodajnih objekata Remarkt, Delhaize (Mega Image u Rumuniji) i drugih, nalazi se više od 200 srpskih prepoznatljivih proizvoda vrhunskog kvaliteta.

U toku je rad na njihovom pozicioniranju i u drugim radnjama, a u distribuciju se uključilo još rumunskih kompanija koje su u mogućnosti da pomognu dubinski plasman srpskih proizvoda širom Rumunije, usled dobre povezanosti sa prodajnim lancima.

Ambasador Tomašević naglasio je da je nakon inicijalnih koraka i pomoći Ambasade, veoma važno da srpski proizvođači prepoznaju značaj rumunskog tržišta od 19 miliona stanovnika i da je zarad održivosti ovog projekta potrebno da u svojim poslovnim strategijama predvide više ulaganja u promociju svojih proizvoda.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naravno

    21. septembar 2023 | 13:44

    Svi proizvodi jeftiniji u Rumuniji nego li kod nas... Pametnom dosta...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>