• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rusi privremeno ograničili izvoz benzina i dizela

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cilj je stabilizacija cena na domaćem tržištu

  • 0
Sintetičko gorivo Foto: Shutterstock.com

Ruska vlada je uvela privremeno ograničenje izvoza benzina i dizel goriva.

Kako se navodi na sajtu ruske vlade, odluku je potpisao premijer Rusije Mihail Mišustin, a cilj ove mere je stabilizacija cena na domaćem tržištu.

Privremena ograničenja izvoza će zasititi domaće tržište goriva i smanjiti cene za potrošače, dodaje se u saopštenju, a kako prenose RIA Novosti, potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak juče je rekao da je u poslednja dva dana trgovanja na berzi cena benzina pala za oko četiri odsto, kao i da je došlo do pada cena dizela.

On je tada napomenuo da ruska vlada pokušava da uvede ravnotežu na tržište i da je spremna i na drastičnije odluke ako to bude potrebno.

Berzanske cene goriva u Rusiji već nekoliko meseci zaredom rastu i obaraju rekorde, što stručnjaci, između ostalog, objašnjavaju i takozvanim "sivim izvozom" goriva.

Ova vrsta izvoza je legalna, ali funkcioniše kroz nezvanične kanale. Nadležni u Rusiji razmatraju i stvaranje liste ovlašćenih izvoznika i dobavljača goriva na domaćem tržištu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>