• 3
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sonja je napustila "Veliku jabuku" i sreću pronašla u Evropi: "Nedostajao mi je osećaj pripadanja"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pojašnjava da je pokušala da živi u nekoliko gradova, poput Lisabona, Varšave, Amsterdama...

  • 3
Sonya Sonja  Matejko Foto: Instagram/sonyamatejko

"Osetila sam da mi je vreme da odem", reči su Sonje Matejko koja je "američki san" zamenila za jedan grad u našoj blizini. Kao razloge za odlazak, navela je stres i "izgaranje".

Dodaje da je u momentu kada je odlučila da postane frilenser, ujedno bilo i vreme da ispuni svoj san "života u Evropi".

Pojašnjava da je pokušala da živi u nekoliko gradova, poput Lisabona, Varšave, Amsterdama i još par njih, dok konačno nije naišla na Beč. I tada je shvatila da je ono što joj je nedostajalo u svim ostalim upravo - osećaj pripadanja.

- Pripadanje određenom narodu mi je uvek klizilo iz prstiju - napisala je ona za Biznis Insajder, te pojasnila da je sa Bečom bio drugačiji osećaj.

- Kao da me je zvao da porastem od nule - priča Sonja, koja se prošle godine zvanično odselila u austrijski grad, sa svojom mačkom Oliverom.

- Od tada, imamo zadovoljstvo da pripadamo gradu, proglašenim najprikladnijim za život u ovoj godini, titula koju je Beč dobijao više puta ranije. Nagrada je dodeljena, delom, za stabilnost grada, sistem zdravstvene zaštite i obrazovanja i druge faktore - pojašnjava Sonja i dodaje da je Beč mnogo pristupačniji za život.

Kako navodi, cene za najam nekretnine u Beču se kreću ispod 1.000 evra, dok je zakup sobe u zajedničkom prostoru u Njujorku čak duplo.

- Osim pristupačnosti, najviše volim bečki tempo. Više se ne osećam kao da sam stalno u žurbi i osećam i vidim lakoću u gradu koji čini postojanje u njemu, pa, lakim - zaključuje Sonja.

(Telegraf Biznis)

Video: Posetili smo najpoznatiju metro stanici na svetu, ovo su cene u njenom restoranu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    22. septembar 2023 | 18:25

    Ne razumem sta je ona zasluzila da se pise o njoj pod jedan! Pod dva, nije problem grad, problem je ona! cim nije mogla da se navikne na nekoliko gradova pre toga. Za godinu dana, preselice se ona i iz Beca

  • Danijel

    22. septembar 2023 | 18:25

    Njoj nedostaje nečije društvo. Ubija je samoća, gdje god da ode. 🤷🏻‍♂️

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>