• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Atanasov: Opredeljeni smo da ulažemo u skladu sa investicionom klimom

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je naglasio da je Coca-Cola u realizaciji inicijative "Vlasina – čista ljubav" pokazala koliko je ta kompanija odgovorna

  • 0
Svetoslav Atanasov, GM CCHBC Srbija i Crna Gora Foto: Promo/ Igor Lepedat

Generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija Svetoslav Atanasov izjavio je danas da je ta kompanija opredeljena da ulaže u Srbiju u skladu sa investicionom klimom.

On je Tanjugu, tokom najveće pešačke manifestacije u Srbiji, Rosa Dan pešačenja, čija je centralna manifestacija održana na Vlasini i tokom koje su otvorene obnovljene i uređene planinske staze u dužini od 47 kilometara, rekao da se ovim stazama otvara mogućnost za brži i snažniji ekonomski razvoj ovog područja.

"Ovih 47 kilometara obnovljenih i uređenih staza na Vlasini mnogo je više od mogućnosti za šetnju i rekreaciju. Kada vidim ovoliko zaljubljenika u prirodu na jednom mestu, više sam nego uveren da zajedno možemo dostići svaki vrh, prevazići svaki izazov i podržati lepšu budućnost za ovaj izvanredni predeo“, rekao je Atanasov.

On je naglasio da je Coca-Cola u realizaciji inicijative "Vlasina – čista ljubav" pokazala koliko je ta kompanija odgovorna, jer istovremeno radi na razvoju društvene zajednice i očuvanju životne sredine.

Turistička ponuda zaštićenog područja Vlasine od danas je bogatija za 47 kilometara obnovljenih i uređenih planinarskih staza.

U saradnji sa Planinarskim savezom Srbije obnovljene su postojeće planinarske staze koje vode ka vrhovima Čemernik i Vrtop, a napravljena je i jedna nova, turističko-edukativna staza.

Postavljeno je više od 80 informativnih tabli, koje na prijemčiv i interaktivan način posetioce upoznaju sa retkim, zaštićenim i autohtonim vrstama biljaka i životinja na području Vlasinskog jezera. Staze su obnovljene i uređene zahvaljujući inicijativi "Vlasina – čista ljubav" koju zajednički realizuju Coca-Cola sistem i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u saradnji sa partnerima.

Značaj ove inicijative za razvoj lokalnog kraja prepoznali su i institucionalno podržali Opština Surdulica, Turistička organizacija opštine Surdulica, kao i Kabinet ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština. Staze na Vlasini će u narednom periodu biti digitalizovane, a posetioci će moći da ih istraže putem onlajn platforme „Staze Srbije“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>