• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prodavnice u komšiluku već počele da krše odluke o nižim cenama: Inspekcija zatvorila deo objekata

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stotine prehrambenih proizvoda bi, od prošle sedmice do 30. novembra ove godine, trebalo da ima najmanje 10 posto niže cene

  • 0
inflacija, hrana Foto: shutterstock.com

Državna tržišna inspekcija u Severnoj Makedoniji od protekle srede proverava da li trgovinski lanci poštuju Vladinu odluku o sniženju cena za 25 kategorija osnovnih prehrambenih proizvoda.

Upravnik Državne tržišne inspekcije, Goran Trajkovski, saopštio je da su inspektori krajem prošle nedelje kaznili i zatvorili više lanaca, jer ti supermarketi nisu poštovali odluku Vlade o smanjenju cena osnovnih životnih namirnica.

Inače, pomenute namirnice bi trebalo da se prodaju po cenama 10% nižim od onih koje su važile 1. avgusta tekuće godine.

- Apelujem na sve trgovce, da shvate i prihvate činjenicu da u postupanju tržišne inspekcije neće biti kompromisa i selekcije, kada su u pitanju interesi građana - napisao je upravnik Državne tržišne inspekcije na svom Fejsbuku, a prenosi Nova Makedonija.

Ponavlja kako svi moraju da poštuju ​​zakone i odluke Vlade, i dodaje kako neće dopustiti da bilo ko manipuliše i obmanjuje građane, odnosno potrošače.

Vlada Severne Makedonije je, podsećamo, prošle nedelje donela odluku sličnu onoj koju su donele još neke vlade u regionu, uključujući i našu.

Stotine prehrambenih proizvoda bi, od prošle sedmice do 30. novembra ove godine, trebalo da ima najmanje 10 posto niže cene, nego što je to bio slučaj 1. avgusta.

Građani će, dodaje se, moći da ih prepoznaju po oznaci "garantovana cena".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>