• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novi Mercator logističko-distributivni centar i 500 novih radnih mesta

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kompanija Mercator-S će na Novom Beogradu, na samo nekoliko kilometara od Opštine Novi Beograd, otvoriti novi, moderan logističko-distributivni centar po svetskim standardima, koji će se prostirati na 68.000 kvadratnih metara i iz kog će se ubuduće obavljati kompletna centralna distribucija proizvoda za 339 IDEA prodavnica, Roda marketa i Mercator hipermarketa, koji se nalaze u više od 80 gradova i mesta širom cele Srbije

  • 2
Novi Mercator-S LDC Novi Beograd Foto: Promo

Ovaj distributivni centar, najveća investicija kompanije Mercator-S u poslednjih 10 godina, biće najbliži objekat te vrste samom centru Beograda.

-Postpandemijsko razdoblje je pokazalo koliki je značaj distribucije i logistike u savremenom svetu, posebno u svetlu održavanja lanaca snabdevanja i normalnog funkcioniranja maloprodaje. Stoga, investicije u taj deo poslovanja pre svega jačaju sigurnost, a potom i pojačavaju operativnu efikasnost maloprodajnih kompanija, a ovaj impresivni Mercatorov logističko-distributivni centar u Beogradu postaje vrlo važna razvojna karika ne samo Mercatora Srbija, nego i drugih kompanija Fortenova grupe koje posluju na ovom tržištu. Uz sve to, ova značajna investicija dobila je našu veliku podršku i zbog doprinosa koji dajemo ovoj zajednici kroz otvaranje čak 500 novih radnih mesta i to u vrlo deficitarnim zanimanjima - rekao je Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

Zoran Mitreski, kao izvršni direktor Fortenova grupe za maloprodaju i predsednik Uprave Konzuma naglašava raznovrsnost i važnost razvojnih investicija u maloprodajnoj mreži Fortenova grupe.

-Svaka investicija nas raduje. Iako je otvaranje novih prodavnica najprepoznatljivije ulaganje u maloprodaji, ono koje svi primete, bez ovog ozbiljnog, dobro organizovanog i funkcionalnog pozadinskog segmenta, nijedna trgovina ne bi ispunjavala svoju svrhu. Stoga je još značajnije otvaranje ovog LDC-a. Ujedno, ta investicija je deo celog spektra ulaganja koje imamo u regionalnoj maloprodaji – od nedavne finalizacije preuzimanja lanca Franca u Crnoj Gori, otvaranja novih prodavnica na svakom tržištu, preko velikih uspeha s AI rešenjima u maloprodaji, i naše liderske uloge u dovođenju novih trendova na tržište, kao što je nedavno otvaranje prve pametne prodavnice u ovom delu Evrope - rekao je Zoran Mitreski povodom otvaranja Mercator-S LDC-a Beograd.

Kompanija Mercator-S će u projekat otvaranja novog logističko-distributivnog centra investirati više od 20 miliona evra u kupovinu moderne opreme za rad, a za potrebe savremenog centra zaposliti novih 500 magacionera i vozača.

-Rast i razvoj naše kompanije biće značajno unapređeni boljom efikasnošću i efektivnošću celokupnog lanca snabdevanja - izjavila je Violeta Kovačević, generalna direktorka kompanije Mercator-S, i dodala:

-Otvaranje novog logističko-distributivnog centra, koji je deo CTPark Belgrade City kompleksa biće velika prekretnica u operacijama našeg trgovinskog lanca, jer ćemo iz jednog centra snabdevati mrežu sa 339 naših prodavnica u Srbiji. U snažnom razvoju naše maloprodajne mreže, a u delu logističkih operacija, od velikog značaja je činjenica da se objekat nalazi na jednoj od najboljih lokacija u Srbiji, veoma blizu centra Beograda.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    28. septembar 2023 | 15:01

    Zar ovi nisu bankrotirali ??? Ništa mi ovde nije jasno !?

  • Radiša

    28. septembar 2023 | 14:34

    Radna mesta i plata od 45.000 do 50.000.....e pohlepni ....narod ključa

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>