• 3
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sat parkinga u Čačku 19 dinara u III zoni: Od oktobra se naplaćuje i u ovim novim ulicama

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve ulice koje smo dodali na listu plaćanja parkinga nalaziće se u III zoni gde je sat parkiranja 19 dinara, što je verovatno najjeftiniji parking u našoj zemlji

  • 3
Parking, parking mesto, parkiranje Foto: Shutterstock.com

Borba za parking mesto u Čačku nekada zna potrajati i duže od pola sata, što ne bi trebalo da čudi ako se u obzir uzme podatak da sada u gradu na Moravi ima 65.000 automobila, dok ih je pre samo dvadeset godina bilo duplo manje. Takođe, saobraćajna (ne)kultura vrlo često dovodi do kolapsa. Stoga, menadžment Parking servisa doneo je odluku da se parking naplaćuje u još nekoliko ulica od 1. oktobra ove godine.

- Došli smo do toga da su parking mesta zauzeta vozilima koja su na jednom mestu parkirana po ceo dan i to bez preke potrebe, s obzirom na to da se sve insitucije u našem gradu nalaze u samom centru, tako da smo dobili dosta primedbi od samih stanovnika na tako nešto. Sve ulice koje smo dodali na listu plaćanja parkinga nalaziće se u III zoni gde je sat parkiranja 19 dinara, što je verovatno najjeftiniji parking u našoj zemlji, a mesečna karta za stanare ulice iznosiće 630 dinara”, kaže za RINU Dragan Grujović iz Parking servisa.

Sistem naplate parkiranja odnosi se na sledeće ulice: Veselina Milikića, od Učiteljske ulice do Gradskog bedema, Učiteljska ulica, ulica Svetog Save do kruznog toka kod Hotela Morava, cela Nemanjina ulica, ulica Koče Ađjelkovića, od Nemanjine do Krajinske ulice, Ulica 9 Jugovića, Ulica Dragiše Mišovića, od kružnog toga do Birčaninove, Moravska ulica, Krenov prolaz i Sinđelićeva ulica.

Ovom odlukom grad Čačak dobiće novih parking 320 mesta, a na novom parkingu kod Mega Maksija mesta ima za 110 automobila.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    2. oktobar 2023 | 19:06

    Bice para za 4 primljene SVALERKE.

  • Leo

    1. oktobar 2023 | 17:52

    A da prvo gradska vlast okrpi udarne rupe u Čačku,pa da naprave nova parking mesta i krenu sa naplatom...

  • Oskxj

    29. septembar 2023 | 10:18

    A u Zemunu sat parkinga 150 din, skoro 10 puta veća, a zasto.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>