• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić: Od početka akcije "Priključi se", stiglo više od 8.000 prijava građana samo u Beogradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prijave traju do 15. oktobra

  • 0
gas

Foto: Shutterstock

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, izjavio je danas da je do 29. septembra samo u Beogradu za legalno priključenje na komunalnu infrastrukturu podneto 8.038 urednuh zahteva od građana koji žive u nelegalno izgrađenim objektima i podsetio da prijave traju do 15. oktobra.

On je naveo da je ovo omogućeno izmenama i dopunama Zakona o ozakonjenju, kao i da se to odnosi samo na građane koji sa svojim porodicama žive u nelegalno izgrađenim objektima, ali ne i na poslovne objekte ili investitore.

- Prijavljivanje je počelo 15. septembra i za 14 dana, do 29. septembra, imali smo 8.038 urednih prijava samo u Beogradu. Prijave traju do 15. oktobra, a najveću navalu očekujem poslednjih sedam dana u skladu sa našim mentalitetom - da obično stvari radimo u poslednjem trenutku - rekao je Vesić-

Podsetio je da je resorno ministarstvo odštampalo brošuru u kojoj je navedena sva dokumentacija, potrebna da bi se građani koji žive u nelegalno izgrađenim objektima prijavili za priključenje na komunalnu infrastrukturu i dodao da se brošura može naći na sajtu ministarstva i svih opština u Srbiji, kao i da se može preuzeti na šalterima opština.

- Prijava je veoma jednostavna. Svi koji sa porodicama žive u nelegalnim objektima mogu da dokažu da time rešavaju svoje stambeno pitanje, da nemaju drugu nekretninu i da dobiju pravo da se legalno priključe na struju, vodu, kanalizaciju, gas i grejanje - rekao je Vesić.

Naveo je da građani do 15. oktobra samo stiču pravo da dobiju legalne priključke, a da dinamika priključenja zavisi od kapaciteta nadležnog preduzeća; priključak će plaćati kao i svi drugi građani.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>