• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izašla nova Blumbergova lista najbogatijih: Ko se nalazi na svetskom tronu?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na poslednjem mestu je Mark Zakerberg, sa imovinom od 109 milijardi dolara

  • 2
Džef Bezos, Ilon Mask, Bil Gejts i Mark Zakerberg Foto: Profimedia /SVEN HOPPE/AFP, /Emma McIntyre/Getty images, Tanjug/AP, Pixabay

Američki biznismen Ilon Mask je i dalje najbogatiji čovek sveta, a vrednost njegove imovine se procenjuje na 232 milijarde dolara.

Kako proizilazi iz današnje Blumbergove liste milijardera, Maskovo bogatstvo je za godinu dana poraslo za 95 milijardi dolara. Na drugom mestu se trenutno nalazi izvršni direktor LVMH, Bernar Arno, sa bogatstvom od 167 milijardi dolara.

Podsećamo, Arno je proletos ove godine još uvek bio na prvom mestu.

Osnivač Amazona, Džef Bezos, na trećoj je poziciji, sa imovinom vrednom 151 milijardu dolara, a slede osnivač Majkrosofta, Bil Gejts, sa 124 milijarde dolara i izvršni predsednik kompanije Orakl, Leri Elison, sa 121 milijardom dolara.

Na šestom mestu je suosnivač Gugla, Leri Pejdž, sa imovinom "teškom" 118 milijardi dolara, a samo korak iza njega je čuveni investitor Voren Bafet, čije bogatstvo vredi 117 milijardi dolara.

Drugi suosnivač Gugla, Sergej Brin, nalazi se na osmom mestu sa 112 milijardi dolara, a na devetoj poziciji je nekadašnji izvršni direktor Majkrosofta, Stiv Balmer, sa 110 milijardi dolara.

Listu od 10 najbogatijih na svetu "zatvara" vlasnik kompanije Meta, Mark Zakerberg, sa imovinom od 109 milijardi dolara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RN

    2. oktobar 2023 | 13:07

    A gde su sirotinja Rokfelerovi,Rostfildi,Sorosi i ostala beda u duši???

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>