• 3

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prodaje se čuveni beogradski hotel: Početna cena 25 miliona evra, a evo kako možete postati kupac

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sva zainteresovana lica dužna su da uplate depozit za učešće u Postupku, u tačnom iznosu od 2.494.066,10 evra ili u dinarskoj protivvrednosti

  • 3
Hotel Slavija Printskrin: Google maps

Ministarstvo privrede je objavilo javni poziv za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda, sa javnim nadmetanjem radi prodaje hotela Slavija u Beogradu, po ceni od 24,94 miliona evra.

Predmet prodaje je udeo u vlasništvu Republike Srbije, što predstavlja 100 odsto ukupnog kapitala subjekta privatizacije. Prema izveštaju ovlašćenog procenitelja, ukupna procenjena vrednost kapitala na dan 31. decembar 2022. godine iznosila je 24.940.661 evra, a početna cena za prodaju kapitala iznosi 100 odsto procenjene vrednosti kapitala.

Proglašeni kupac prodajnu cenu mora uplatiti odjednom.

Zainteresovana lica mogu podneti prijave za učešće u Postupku najkasnije do 24. novembra ove godine, do 12 časova, navode iz resornog ministarstva. Prodajna dokumentacija će biti dostupna od 4. oktobra.

Otvaranje Glavnog koverta i koverte sa oznakom "Podaci o ponuđaču" biće održano 28. novembra u prostorijama Ministarstva privrede, a ističe se da naknada za otkup prodajne dokumentacije iznosi 150.000 dinara.

Zahtev za otkup prodajne dokumentacije se podnosi Ministarstvu, u pisanoj formi poštom, na adresu Kneza Miloša 20, 11000 Beograd, Republika Srbija i/ili elektronskom poštom na adrese dusan.sutanovac@privreda.gov.rs i sanja.grubic@privreda.gov.rs, sa jasnom naznakom "Zahtev za otkup prodajne dokumentacije-šifra postupka: JP 5/23", najkasnije do 24. oktobra 2023. godine do 15:00 časova po lokalnom vremenu u Republici Srbiji.

Zahtev mora sadržati sve kontakt podatke podnosioca Zahteva (pun naziv, adresa, matični broj, PIB, e-mail adresa i kontakt telefon), a u protivnom će se smatrati neurednim i Ministarstvo na isti neće odgovoriti.

Sva zainteresovana lica dužna su da uplate depozit za učešće u Postupku u iznosu od 2.494.066,10 evra ili u dinarskoj protivvrednosti, obračunatoj po srednjem kursu NBS-a na dan plaćanja, a sve na način kako je predviđeno Uputstvom za ponuđače.

Depozit se, dodaje se, može uplatiti u gotovom novcu ili polaganjem prvoklasne bankarske garancije. Na iznos depozita se ne obračunava kamata.

Pravo na učešće u Postupku ima domaće ili strano, pravno ili fizičko lice, koje je podnelo zahtev za otkup Prodajne dokumentacije, potpisalo ugovor o čuvanju poverljivih podataka i otkupilo Prodajnu dokumentaciju i koje ispunjava sledeće kvalifikacione uslove:

  • Za privredno društvo: da je samostalno ostvarilo poslovni prihod u 2022. godini u iznosu od najmanje 50 miliona evra i da je samostalno ostvarilo poslovni i neto dobitak u 2022. godini.
  • Za investicioni fond sa svojstvom pravnog lica: da je imao ukupnu aktivu u vrednosti od najmanje 250 miliona evra u 2022. godini.
  • Za fizičko lice: da poseduje novčana sredstva u iznosu od najmanje 25 miliona evra.

Pravo na učešće u postupku ima i konzorcijum pravnih ili fizičkih lica, od kojih je bar jedan član konzorcijuma podneo zahtev za otkup prodajne dokumentacije, potpisao ugovor o čuvanju poverljivih podataka i otkupio prodajnu dokumentaciju, i koji kumulativno ispunjava uslove.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Narod

    2. oktobar 2023 | 14:04

    Lako je prodavati ono sto nisi sam stvorio, sta je ovo ljudi moji. Fabrika nema, radimo kod stranaca koji se izivljavaju nad nama. Apoteke, kockarnice i marketi....Postali smo slepci, sta smo dozvolili da urade od nase zemlje.

  • Nada

    2. oktobar 2023 | 14:05

    Ja sam mislila da je već sve u Srbiji prodato a ono ima još ponesto.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>