• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postavljen kamen temeljac novog proizvodnog pogona fabrike Mioni: Investicija vredna 16 miliona evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

U fabrici za proizvodnju mineralne vode i bezalkoholnih pića Mioni u selu Ključ kod Mionice, postavljen je kamen temeljac za novi proizvodni pogon koji će povećati kapacitet fabrike sa 250 miliona litara na 450 miliona litara godišnje

  • 3
Mioni Foto: Promo/ Miloš Jovanović

Mioni u širenje pogona investira 16 miliona evra. Ovo ulaganje omogućiće da površinu objekta poveća sa trenutnih 7.500m2 na ukupno 14.000m2 proizvodnog i skladišnog prostora.

-Ponosni smo što smo u proteklom periodu, zajedno sa našim partnerima ostvarili ozbiljan rast u segmetnu mineralne vode i bezalkoholnih pića. Mioni danas uspešno razvija svoje brendove, ali i prozvodi široku paletu proizvoda privatne robne marke za najveće globalne i domaće trgovinske lance. Sa zadovoljstvom želim da najavim novi investicioni ciklus. Cilj nam je da značajnim ulaganjem u najsavremenije tehnologije i proširenje proizvodnih kapaciteta ostanemo pouzdan i efikasan partner našim kupcima, da osvojimo nove potrošače, nova tržišta i da kreiramo nove trendove. Duboko verujem da ćemo ovom investicijom i daljim razvojem fabrike Mioni doprineti razvoju i celog Kolubarskog okruga - kaže Saša Mićić, generalni direktor fabrike Mioni.

Mioni Foto: Promo/ Miloš Jovanović

Očekivanja su da godišnja proizvodnja sa 140 miliona litara u ovoj godini do 2028. dostigne čak 330 miliona litara. Otvaranje novog pogona je planirano za maj 2024. godine.

Postavljanje kamen temeljca pozdravio je i predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji je ovu investiciju ocenio kao značajnu za razvoj čitavog okruga.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kljucanin

    2. oktobar 2023 | 17:17

    A ja zivim u tom selu i nedeljno imam jedan dan vodu sa vodovoda, napajamo se sa bunara kao pre 100 godina, Srbija zemlja paradoksa!

  • Nenad Manasijevic

    4. oktobar 2023 | 17:27

    A cime se bavio gospodin generalni pa napravi fabriku a sada jos i novi pogon.Kod nas u Srbistanu sve biznismeni za koje se zna ili ne sme da se zna poreklo novca.Svi oni da urame slobinu fotografiju idu mu na godisnjicu smrti i slave ga kao sveca.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>