• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sindikat podneo zahtev za bankrot: Predstavljaju 22.000 pristanišnih i skladišnih radnika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova odluka nastupila je zbog nerešene tužbe u vezi sa nepravednim usporavanjima i obustavljanjem rada

  • 0
Logistika, luka, kontejneri, transport, špedicija Foto: Tanjug/AP

Međunarodna unija dugih obala i skladišta (ILVU), koja predstavlja lučke radnike na Zapadnoj obali, podnela je prošle nedelje zaštitu od bankrota usred nerešene tužbe zbog nepravednog usporavanja i obustavljanja rada.

ILVU, koji predstavlja 22.000 pristanišnih i skladišnih radnika u lukama duž zapadne obale od San Dijega do države Vašington, uključujući i najprometnije kontejnerske luke u Los Anđelesu i Long Biču, je u jeku parnice sa ogrankom kompanije International Container u Oregonu Terminal Services Inc. (ICTSI) zbog nezakonitih obustava i usporavanja rada usred radnih sporova.

Savezni sud je 2019. godine utvrdio da se ILVU bavio ilegalnim radnim praksama od 2013. do 2017. kroz usporavanje i obustave rada, držeći sindikat odgovornim za 93,6 miliona dolara odštete protiv ICTSI Oregon, koji je upravljao brodskim terminalom u luci Portland tokom tog perioda piše Fox Business.

Sudija iz Oregona je kasnije smanjio iznos odštete na 19,1 milion dolara, što je ICTSI odbio i podstakao zakazivanje novog suđenja jer se traži odšteta u rasponu od 48 do 142 miliona dolara. ILVU je tvrdio da šteta ne bi trebalo da pređe 3,9 miliona dolara i kaže da mu nedostaju sredstva da pokrije pravne troškove koji bi nastali sa novim suđenjem.

U svom zahtevu za stečaj, ILVU je naveo imovinu od više od 11 miliona dolara sa oko 9,5 miliona dolara u gotovini. Stečajni proces daje podnosiocu prijave mogućnost da restrukturira i reši neizmirene dugove sa poveriocima.

ICTSI, koji je sa sedištem na Filipinima i matična je kompanija ICTSI Oregon, rekao je Rojtersu u saopštenju da podnošenje zahteva za stečaj ILVU predstavlja „najnoviji manevar sindikata da se izbegne odgovornost“.

(Telegraf Biznis)

Video: Nenad Radić je svetski prvak u pravljenju varalica za pecanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>