• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Er Srbija čini sve da podigne kvalitet usluga": Vesić pozdravio saradnju sa “Menzies Aviation”

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ugovor sa srpskim avio-prevoznikom je najveći “Menziesov” ugovor u istočnoj Evropi

  • 0
Er Srbija Aerodrom Nikola Tesla Foto: Mateja Beljan

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je nacionalni avio-prevoznik “Er Srbija” postigao još jedan veliki uspeh u poslovanju uspostavljanjem saradnje sa vodećim globalnim partnerom za usluge zemaljskog opsluživanja “Menzies Aviation”.

Podsećajući da je “Er Srbija” do sredine septembra prevezla više od 3 miliona putnika, što je istorijski rekord, Vesić je istakao da je saradnja sa “Menzies Aviation” logična posledica uspešnog upravljanja kompanijom, koja je u većinskom vlasništvu Republike Srbije.

- Uz nabavku novih aviona za svoju flotu, ali pre svega, uz povećanje broja destinacija do kojih leti, “Er Srbija” čini sve da dodatno podigne kvalitet usluga koje pruža putnicima - naveo je Vesić.

Usled problema na aerodromu “Nikola Tesla” tokom letnje sezone prouzrokovanih tehničkim problemima i nedovoljnim brojem zaposlenih na poslovima zemaljskog opsluživanja, a posebno u delu za prihvat i otpremu predatog prtljaga, a što je prouzrokovalo velika kašnjenja, na inicijativu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije doneo je odluku o ukidanju ograničenja broja pružalaca usluga zemaljskog opsluživanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Na taj način omogućena je veća konkurencija, a samim tim i kvalitetnije pružanje usluga.

Vesić je istakao da je ponosan zato što je potpisan Memoranduma o razumevanju sa “Menzies Aviation”, kojim je potvrđena namera za pokretanje zajedničkog ulaganja (Joint Venture), što je u skladu sa ambicioznim planovima rasta nacionalne avio-kompanije.

“Menzies Aviation” će usluge zemaljskog opsluživanja pružati putnicima Er Srbije na Aerodromu Nikola Tesla Beograd od februara 2024. godine.

Vesić je istakao da je “Er Srbija” prepoznata kao ozbiljan partner na svetskom vazduhoplonom tržištu, čemu svedoči i činjenica da je ugovor sa srpskim avio-prevoziocem najveći “Menziesov” ugovor u istočnoj Evropi.

Dodao je da će ovo značajno doprineti poboljšanju usluga u oblasti zemaljskog opsluživanja, sa čim je ovog leta bilo problema.

(Telegraf Biznis)

Video: Nenad Radić je svetski prvak u pravljenju varalica za pecanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>