• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Momirović: Izgradnja naučno-tehnološkog parka Mihajlo Pupin kreira nova radna mesta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema rečima ministra, izgradnja naučno-tehnološkog parka "Mihajlo Pupin" dodatno će doprineti atraktivnosti srpske ekonomije

  • 0
tomislav momirović Foto: Rina

Ministar trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da će nastavak izgradnje projekta naučno-tehnološkog parka "Mihajlo Pupin" biti orijentisan ka informaciono-komunikacionim tehnologijama, što će omogućiti zapošljavanje mladih inženjera iz oblasti IT-a i drugih sofisticiranih industrija.

Ministar je to izjavio posle sastanka sa Vang Tungdžouom, predsednikom kompanije "Ćina communications construction company", kao i sa novoimenovanim ambasadorom Kine u Srbiji Li Mingom, kome je poželeo sreću u budućem radu u Srbiji.

- Ne samo da smo zajedničkim snagama uspeli da reaktiviramo ovaj važan projekat, već ćemo i temeljnim planiranjem učiniti da ovaj NTP postane atraktivan za veliki broj industrijskih grana - rekao je Momirović, navedeno je u saopštenju.

Prema rečima ministra, izgradnja naučno-tehnološkog parka "Mihajlo Pupin" dodatno će doprineti atraktivnosti srpske ekonomije, naročito ako se uzme u obzir da su razvoj i primena visoke tehnologije ključni pokretači ekonomskog rasta, ali i izvor konkurentnosti, stvaranja visoke dodate vrednosti i kreiranja dobro plaćenih poslova.

- Ukupan broj zaposlenih u sektoru IKT usluga u Srbiji veći je od 100.000, a samo u sedam meseci ove godine ukupan izvoz IKT usluga je premašio dve milijarde dolara - naveo je ministar.

Ocenio je da je projekat izgradnje naučno-tehnološkog parka u Beogradu još jedan korak unapred kada govorimo o modernoj Srbiji čijom ekonomijom dominiraju inovacije i visokokvalifikovana radna mesta, kao i pamet mladih IT inženjera koji su prepoznati širom Evrope i sveta.

(Telegraf Biznis)

Video: Da li se ljubav prema nauci isplati u Srbiji?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>