• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Burger King je i dalje otvoren u Rusiji, uprkos "obećanju da će napustiti tržište"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za razliku od Burger Kinga, Mekdonalds je napustio rusko tržište

  • 2
burger king Foto: Shutterstock

Burger King ostaje otvoren u Rusiji, uprkos tome što je vlasnik brenda obećao da će otići, još pre više od godinu dana.

Restaurant Brands International (RBI), koji poseduje 15% franšiznog poslovanja brze hrane u Rusiji, rekao je za BBC da u ovom trenutku "nema novih informacija" po pitanju napuštanja tržišta.

Kompanija je, inače, u martu 2022. saopštila da je započela proces napuštanja Rusije. Od izbijanja rata u Ukrajini, zapadne kompanije su pod pritiskom da napuste Rusiju, a kritičari su optužili RBI za "održavanje Putinovog režima", jer nije uspeo da se odrekne svog udela u ruskom poslovanju.

RBI, jedna od najvećih svetskih kompanija restorana brze hrane, navela je svoj "komplikovan ugovor" o franšizi kao razlog za poteškoće u pokušaju da napusti Rusiju. Dogovor je, naime, zajedničko ulaganje u poslovanje u Rusiji, sa još tri partnera, i to za oko 800 restorana.

Na pitanje BBC-ja o napretku koji je postignut 18 meseci nakon obećanja o napuštanju Rusije, portparol kanadsko-američke kompanije rekao je da "kompanija nema nove podatke".

Podsećamo, dok Burger King ostaje otvoren za poslovanje u Rusiji, njegov najveći rival Mekdonalds, koji je korporativno posedovao većinu svojih restorana, uspeo je da napusti zemlju. I matična kompanija brenda KFC je takođe prodala više od svojih 100 restorana lokalnom operatoru u Rusiji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    4. oktobar 2023 | 15:52

    Хехе, и то је, као и цео Запад, фарса - НИКО није стварно отишао. А руска нафта се препродаје и као таква (скупља) купује - пишу о томе чак и англи...

  • konan

    5. oktobar 2023 | 08:44

    Neverovatno je koliko je bitno foliranje u zivotu jedno kazes,drugo mislis a trece radis

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>