• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

U dugovima do guše: "Er Frans-KLM" preuzima konkurenta iz Skandinavije

Vreme čitanja: oko 1 min.

SAS ima finansijske probleme zbog pandemije i opterećen je ogromnim dugovima

  • 1
KLM Foto: Air France - KLM grupa

Francusko-holandski avio-prevoznik, Er Frans-KLM, preuzima 19,9 odsto udela u konkurentskoj skandinavskoj avio kompaniji SAS.

Izvršni direktor Er Frans-KLM, Ben Smit, izjavio je da je ovaj trenutak važan kako za SAS, tako i za francusko-holandsku avio-kompaniju, a predsednik SAS, Karsten Diling, naveo je da ova kupovina predstavlja "suštinski korak u procesu transformacije" skandinavske firme, prenosi NL tajms.

SAS ima finansijske probleme zbog pandemije i opterećen je ogromnim dugovima, a nadležni organi, uključujići Evropsku komisiju i sudove u SAD i Švedskoj, tek treba da odobre dokapitalizaciju.

Skandinavski avio-prevoznik je nedavno objavio da razmatra nekoliko ponuda potencijalnih investitora, a SAS treba da dobije finansijsku injekciju od skoro 1,2 milijarde dolara.

Er Frans-KLM će u SAS uložiti 144,5 miliona dolara. Među ulagačima u SAS je i Vlada Danske, koja ima 26 odsto udela u skadinavskoj avio-kompaniji.

(Kraj) ulz/drm

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    4. oktobar 2023 | 13:30

    E ,kad je SAS propao ..nema letova prema rusiji,a !? Neeeemaaaa!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>