• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pošta Srbije: "Spremni smo za brzu i pouzdanu dostavu penzionerskih kartica na kućne adrese"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Primena i korišćenje novih penzionerskih kartica počela je 1. oktobra

  • 2
Penzioneri Foto: Shutterstock

"Pošta Srbije je u potpunosti spremna da nove penzionerske kartice dostavlja na kućne adrese korisnika, čime će olakšati postupak preuzimanja velikom broju korisnika koji penzionersku karticu nisu u mogućnosti da podignu u filijalama Fonda PIO", saopšteno je iz ovog preduzeća.

Po izradi penzionerskih kartica u Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca (ZIN), i odmah nakon što budu dostavljane Pošti, "Pošta Srbije će obezbediti brzu i pouzdanu dostavu penzionerskih kartica", dodaje se.

"Razgovori su obavljeni sa svim direktorima radnih i regionalnih radnih jedinica Pošte Srbije, koje su u stanju gotovosti da ovaj zadatak obave kao posao prvog prioriteta, na vreme i na najbolji mogući način", kažu dalje iz Pošte.

Navode i da je reč o projektu koji je od velike važnosti za državu i naše najstarije građane, te da će u tom smislu Pošta Srbije staviti na raspolaganje kompletne tehnološke kapacitete, nacionalnu poštansku mrežu radnih jedinica u celoj zemlji, kao i zaposlene – poštare i dostavljače, kako bi građanima i svojim najstarijim i najlojalnijim korisnicima, penzionerima, omogućila da u najkraćem roku dobiju penzionersku karticu i počnu da ostvaruju pogodnosti, promotivne cene i popuste.

Primena i korišćenje novih penzionerskih kartica počela je 1. oktobra. Penzioneri koji se za besplatnu penzionersku karticu nove generacije još uvek nisu prijavili, prijavu mogu izvršiti na šalterima više od 1.500 poslovnica pošta širom Srbije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A. P

    4. oktobar 2023 | 15:20

    Prijavio sam se elektronski na sajtu pio osiguranja, kada je pocelo prijavljivane, nema jos nista nikakva poruka na telefonu, niti sam je dosad dobio, niko ne obavestava gde da podignem karticu i kad. Hvala na azurnosti,

  • miki

    5. oktobar 2023 | 07:09

    Dobijem poruku da podignem karticu odem čekam red da bi mi saopstili da dodjem za 10 dana. Nekada se znalo sve u vezi penzionera donosio poštar. A danas šetaju nas ko budale

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>