• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemački stručnjaci sumnjaju u ekonomsku politiku vlade u Berlinu: "Nije dobro"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najviše ispitanika (29 odsto) smatra da je nemačka ekonomska politika "slaba"

  • 0
pristalice AFD Nemačka Foto: Stefan Boness/Ipon / Sipa Press / Profimedia

Ekonomska politika aktuelne vlade u Berlinu nije dobra, smatra većina profesora ekonomije u danas objavljenom istraživanju Instituta za ekonomska istraživanja IFO iz Minhena i lista FAZ.

U istraživanju, sprovedenom između 19. i 26. septembra, učestvovalo je 205 profesora ekonomije koji su ocenjivali privrednu politiku vlade na polovini njenog mandata.

Kako se navodi na sajtu IFO, na skali od 1 (najviša ocena) do 6, aktuelna nemačka vlada je od ekonomskih stručnjaka dobila relativno nisku prosečnu ocenu 4,0.

Samo dva odsto anketiranih profesora ekonomije smatra da je privredna politika vlade "veoma dobra", a 13 odsto da je "dobra". Nasuprot tome, 24 odsto anketiranih ocenjuje ekonomsku politiku vlade kao "zadovoljavajuću", a 14 odsto je upisalo ocenu "dovoljan".

Najviše ispitanika, 29 odsto, smatra da je nemačka ekonomska politika "slaba", dok je 14 odsto ocenilo da je ona "nezadovoljavajuća", a četiri odsto nije znalo odgovor.

Najveći kritičari posebno zameraju vladi sveobuhvatni koncept, koji prema njihovom mišljenju stvara neizvesnost na tržištu.

Oni su kritikovali i sklonost vlade ka prekomernoj regulaciji, subvencijama i tržišnim intervencijama, posebno uklimatskoj politici.

(Telegraf Biznis)

Video: Vučić na otvaranju obilaznice oko Gornjeg Milanovca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>