• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sam je prepravio kombi u kamper i sad spava uz zvuke mora: Evo koliko ga je koštalo opremanje

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kombi je opremljen šporetom i frižiderom na plin i struju, ima rezervoar za vodu od 100 litara, grejanje na naftu, spoljašnjom tuš kabinom i hemijskim toaletom

  • 1
Robi Karaniku kamper fičer Foto: Privatna arhiva

Kad vam dosade hoteli i sobe po letovalištima i ako mislite da ste previše puta omanuli kad su vile u pitanju, rešenje može da bude ono što je uradio Makedonac Robi Karaniku. Zasučete rukave i prionete na posao da napravite kamper po svojoj meri.

Robi drugu godinu letuje u kamperu. Kako je rekao za Telegraf.rs, prekipele su gužve, apartmani, hoteli i ostalo.

- Dve godine idem sa suprugom na jedan različiti način letovanja. Što se tiče vida letovanja sve je stvar ukusa. Kod mene važi pravilo da kad zaspim ne znam da l' spavam u apartmanu od 200 evra na dan ili na livadi. Čovek spava. Moje mišljenje je da se preteruje sa plaćanjem od 80 do 150 evra na dan za apartman - kaže Robi.

Kako nam je rekao, za sada ne posećuju uređene kampove i, nikad nije bilo problema.

- Obično su to plaže koje su udaljene od naseljenih mesta. Postoji aplikacija park4night i tamo dobijete informacije za sve oko kampovanja sa kombijem.

Prema njegovim rečima, postoji mogućnost i da kampujete u kampovima. Cena za dve osobe, kamper vozilo i struju iznosi od 22,5 pa do 50 evra od dan. Sve zavisi kakav kamp izaberete. Moje mišljenje je da uvek birate manje kampove zbog galame i gužve. Ja lično ne volim gužvu.

Na pitanje da li bude nekih neprijatnosti, kaže jedino ako krenete da kampujete "na divlje" u atraktivnim i naseljenim mestima.

- Možete da dobijete opomenu, a može da "padne" i kazna do 500 evra. Inače, Grci su tolerantni oko dosta stvari.

Mnogi su bili oduševljeni Robijevim kamperom. Kaže nam da je, uz pomoč brata, krenuo u avanturu prepravljanja.

- Uzeo sam tovarni kombi. Sve je sređeno i na kraju atest. Mogu reći da ako sam sve uradiš, ovakav oldtajmer, a da je sređen i siguran i da sami radite sve, košta od 7.000 do 9.000 evra. Ako vam radi drugi neko, onda je skoro duplo - kaže Robi.

A prednosti ovakvog odmora, na četiri točka, su brojne. Sve što možete i da zamislite.

- Tu ste na plaži. Nema hodanja i nošenja stvari. Spavate uz zvuke mora i povetarca - objašnjava.

Kombi je opremljen šporetom i frižiderom na plin i struju, ima rezervoar za vodu od 100 litara, grejanje na naftu, spoljašnjom tuš kabinom i hemijskim toaletomm. Skoro sve kao u apartmanu, kaže Robi.

Ali sa mnogo boljom lokacijom i pogledom, koji nema cenu.

(Telegraf.rs)

Video: Nemate gde da spavate? Popnite se na odžak

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>